Nieuws

 
 
29 maart 2018

Boek over Harcourt Klinefelter

Op 4 april is het vijftig jaar geleden dat ds. Martin Luther King jr. werd vermoord in het Amerikaanse Memphis.Harcourt Klinefelter, geboren in een dorp bij New York City,was persvoorlichter van King. Na King's dood kwamKlinefelter met zijn Nederlandse vrouw in Nederland wonen,werd docent aan de volkshogeschool van Havelte en predikant van de doopsgezinde gemeente in Zeist.Het wereldwijd verbreiden van de Droom van King werd het levenswerk van Harcourt Klinefelter.

Over zijn leven in dienst van de vrede heeft Katrien Ruitenburg een boek geschreven. Zij voerde hiervoor veel gesprekken met Klinefelter en maakte gebruik van zijn archief.De biografie kreeg de titel: Het leven van vredesapostel Harcourt Klinefelter - Globalisering van de droom van dr. Martin Luther King. (Narratio, ISBN 978 90 5263 9383 prijs 19,50).

Dit boek bevat meer dan de herinneringen van een opmerkelijk man. Het bevat ook verhalen vol spanning en humor, praktisch toepasbare technieken, theologische en filosofische inzichten en inspirerende momenten uit een leven dat geleefd wordt vanuit het geloof dat overwint.


Terug