> nieuws

Nieuws

 
7 februari 2018

Succes en verandering bij Regioweekend

Het Regioweekend is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bijeenkomst van een grote groep hechte tieners. Met enige trots kunnen we jullie vertellen dat de weekenden op Dopersduin en Samenéén in 2017 beide keren tussen de 30 en 40 deelnemers vanuit het hele land hebben samengebracht. Kortom: het gaat goed met de doopsgezinde tieners in Nederland!

Verandering
Dit grote succes brengt met zich mee dat we organisatorisch en inhoudelijk op zoek zijn naar een vorm die nog meer aansluit bij onze enthousiaste tieners. Een groep van veertig tieners heeft immers andere behoeftes en een andere dynamiek dan een groepje van acht tieners. We houden hierbij rekening met de wensen en feedback die we vanuit diverse grote en kleine brainstormsessies van de tieners hebben ontvangen. We houden hierbij ook rekening met een aantal praktische punten, zoals het formaat van de groep, leeftijdsverschil en reisafstand. Ook de tips en vragen van ouders nemen we in onze beslissingen mee. We mogen ook absoluut onze leiding niet vergeten. Ook zij geven bij ons aan op welke manier ze ondersteuning kunnen gebruiken.

Experimenteren
Dit seizoen zijn we daarom een aantal experimenten aangegaan. We variëren in locaties, in het opdelen van de groep in leeftijdsgroepjes, in de uitwerking van het thema. Wat merken de deelnemers daarvan? Dat de weekenden zowel qua vorm, als ook qua inhoud kleine veranderingen doormaken. Wat merken ouders daarvan? Dat het dit jaar per weekend een klein beetje verschilt hoe de opgave verloopt en hoe de kinderen onder de verschillende regio’s worden ondergebracht.

Resultaat
We hopen na het seizoen 2017-2018 een duidelijk beeld te hebben van de behoeftes van onze tieners en leiding. We hopen hierbij uit te vogelen wat werkt en wat niet werkt. Uiteindelijk zullen we het regioweekendconcept aanpassen en verbeteren, zodat het nog beter aansluit bij de vraag van de tieners uit doopsgezind Nederland. Het is de bedoeling dat we in het seizoen 2018-2019 van start kunnen met een nieuw, geperfectioneerd Regioweekend, waarbij alle deelnemers zich thuis voelen, plezier hebben en het gevoel hebben dat ze op hun eigen niveau worden aangesproken.

Wat nu?
Het eerstvolgende ‘experiment’ dat er aan zit te komen is het regioweekend van 10 en 11 maart. We bieden deze keer een regioweekend aan voor jonge tieners en een regioweekend voor oudere tieners. Het thema van de weekenden is hetzelfde, maar de werkvormen passen we aan op de leeftijd. Tieners in de leeftijd 10 t/m 13 zijn deze keer van harte welkom bij het Regioweekend dat zal plaatsvinden in de regio Groningen-Drenthe. Tieners in de leeftijd 15 t/m 18 zijn van harte welkom bij het Regioweekend dat plaatsvindt in de regio Midden-Nederland. Tieners van 14 jaar oud kunnen kiezen welk weekend het beste bij ze past. De leiding van alledrie de regio's draaien gezamenlijk beide Regioweekenden. Voor jonge tieners uit de regio's Noord-Holland en Midden-Nederland is het mogelijk om aan te sluiten bij een gezamenlijke treinreis onder begeleiding, vanuit de volgende vertrekpunten: Amsterdam Centraal, Almere en Zwolle.

Vragen en informatie
Verandering roept vragen op. Heb je vragen? Neem dan contact op met een van de jeugdcoördinatoren. We leggen het je graag allemaal uit en tips of feedback zijn ook altijd welkom.

> Noord-Holland: Laura Hoogcarspel | laura.hoogcarspel@doopsgezind.nl
> Midden-Nederland: Janneke Leerink | janneke.leerink@ads.nl
> Groningen/Drenthe: Yvette Krol | yvette.krol@doopsgezind.nl


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl