> agenda

Agenda

 
10 mei 2018, 10:00 uur

MERKwaardig | Doopsgezind Seminarium

Montbéliard

Tijdens de Europese doopsgezinde conferentie MERK (10-13 mei) zal er een hoop te doen zijn. In de rubriek 'MERKwaardig' houden we u de komende weken op de hoogte van de workshops en sprekers van Nederlandse bodem.

Deze week stelt Fulco van Hulst van het Doopsgezind Seminarium zich voor.

Wie ben je?

Ik ben Fulco van Hulst. Ik ben verbonden aan het Doopsgezind Seminarium aan de VU in Amsterdam. Als wetenschappelijk medewerker ondersteun ik de leerstoel Doperse Vredestheologie en Ethiek en werk ik intussen aan mijn eigen promotie over de interpretatie van de kruisdood van Christus vanuit het perspectief van de vredeskerken. Op de MERK ben ik in de eerste plaats vertegenwoordiger van het Doopsgezind Seminarium en het daaraan verbonden Amsterdam Centre for Religion & Peace and Justice Studies.

Vertel eens iets over je workshop?

Samen met Fernando Enns hoop ik een workshop te presenteren, geďnspireerd door de bijeenkomsten van Europese doopsgezinde theologiestudenten. Vorig jaar hebben we daar met elkaar gesproken over wat ons als Europese Mennonieten met elkaar verbindt. Enerzijds willen we de gelegenheid aangrijpen om wat te vertellen over die bijeenkomsten en over hoe wij hopen dat dat bijdraagt aan de verbondenheid van Mennonieten in Europa. Anderzijds willen we ook inhoudelijk het gesprek met elkaar aangaan over wat ons nu eigenlijk verbindt.

Met Andrés Pacheco Lozano hoop ik een workshop te presenteren over het Global Anabaptist Peace Network (GAPN) in oprichting, waar wij beiden bij betrokken zijn. Het is de bedoeling een netwerkorganisatie op te bouwen die wereldwijd doopsgezinde vredeswerkers, (vredes)theologen, vredesorganisaties en –instituten met elkaar verbindt, om elkaar te ondersteunen met raad en daad, elkaar te inspireren en elkaar te ontmoeten.

Wat ga je doen op de MERK?

Natuurlijk hoop ik verschillende bekenden te ontmoeten. En voor wat betreft het GAPN is het niet alleen een kwestie van presenteren, de MERK is ook een plek om actief aan zo’n netwerk te werken. Maar de MERK betekent ook vieren, het vieren van onze verbondenheid als Europese doopsgezinden. Het is een feest om met zo veel doopsgezinden bij elkaar te zijn en te zingen, te bidden, te luisteren en stil te zijn, om zo met elkaar te mogen ervaren dat er in al onze verscheidenheid iets groters is dat dat overstijgt.

 

Doopsgezinden uit Europa komen van 10 – 13 mei 2018 in Montbéliard (Frankrijk) bij elkaar. Het inspirerende thema: ‘Zo’n verhaal houd je niet voor jezelf; Leef het verhaal!’ zal op velerlei wijze belicht worden. Dit alles heeft te maken met hoe we ons geloof verder brengen en overdragen. Tijdens deze MERK zullen er tal van workshops gehouden worden, ook van Nederlandse bodem.

Klik hier voor meer informatie over de MERK.

MERK2018


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl