Agenda

 
 
9 februari 2018, 20:15 uur

Fado in Blokzijl

Doopsgezinde kerk 't Lam, Breestraat 2, Blokzijl

 t' Lam Ontmoet brengt fado met zangeres Maria Fernandes. Fado is het Portugese levenslied waarin uiting wordt gegeven aan gevoelens over het leven. Het gaat over verdriet, melancholie en weemoed, maar ook over vrolijke dingen. 

Maria Fernandes reisde, na afronding in 2000 van de zangopleiding voor lichte muziek, naar Portugal om haar verlangen naar de muziek daar, de taal en het land zelf te onderzoeken. Tijdens haar verblijf overviel haar een gevoel van geluk, maar ook van diepe droefenis toen zij weer naar huis terugkeerde... Toen wist ze: het is de fado die dat met haar doet! Dat was de start van haar carrière als fadozangeres.

Voor de theatertour 2018/2019 heeft Maria de mooiste liedjes geselecteerd. Traditionele fado’s die al lang op haar verlanglijstje staan, gedichten van Slauerhoff en Pessoa, maar ook werk van haarzelf. Ze zingt ze vóór de start van de Theatertour, in de try-out die ze geeft in 't Lam. Het concert wordt gegeven door Maria Fernandes: zang, Ward Veenstra: Portugese gitaar en Gil Lopez: gitaar.

Toegang € 5,-; reserveren via karin@karinklomp.nl.


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl