> agenda

Agenda

 
10 mei 2018, 10:00 uur

MERKwaardig | Mennonites.eu

Montbéliard

Tijdens de Europese doopsgezinde conferentie MERK (10-13 mei) zal er een hoop te doen zijn. In de rubriek "MERKwaardig" houden we u de komende weken op de hoogte van de workshops en sprekers van Nederlandse bodem.

Deze week stelt Hajo Hajonides van het Internationaal Menno Simons Centrum zichzelf voor en vertelt ons over de website mennonites.eu

Wie ben je?

Ik ben Hajo Hajonides, secretaris van het Internationaal Menno Simons Centrum (IMSC). Het IMSC richt zich op het verbinden van de spirituele (internationale) erfgenamen van Menno Simons door het delen van kennis en het culturele erfgoed. Vanuit het IMSC ben ik projectleider van mennonites.eu

Hoe heet je project?

Ons project heet Mennonites Europe. In 2014 is door het IMSC een “eumen.net” tour door Europa georganiseerd, waarbij verschillende gemeenten en instellingen zijn bezocht in een tiental landen. Tijdens deze tour is een schat aan verhalen en ervaringen verzameld. Ook werd duidelijk dat de Mennonieten in Europa een grote behoefte hebben hun verhaal te vertellen. Het IMSC wil graag het momentum en de contacten van deze tocht gebruiken om de saamhorigheid, maar vooral om het culturele erfgoed binnen de Europese Mennonieten gemeenschappen te bewaren en te versterken.

Wat houdt dat precies in?

In samenwerking met Henk Stenvers, als Europees Coördinator voor de Mennonite World Conference (MWC), heeft het IMSC het initiatief genomen om een interactief podium te ontwikkelen. Op de al ontwikkelde test-website, www.mennonites.eu staat enerzijds een agenda van de Mennoniete activiteiten in Europa. Anderzijds is er een interactief deel voor het uitwisselen van verhalen, ervaringen en actuele onderwerpen op het snijvlak van maatschappij en kerk.

Wat ga je doen op de MERK?

Tijdens de MERK zal er een IMSC stand zijn waar we informatie geven over dit platform, in gesprek gaan met redacteuren van Europese “Mennonite” bladen en op zoek gaan naar internationale contactpersonen.


Doopsgezinden uit Europa komen van 10 – 13 mei 2018 in Montbéliard (Frankrijk) bij elkaar. Het inspirerende thema: ‘Zo’n verhaal houd je niet voor jezelf; Leef het verhaal!’ zal op velerlei wijze belicht worden. Dit alles heeft te maken met hoe we ons geloof verder brengen en overdragen. Tijdens deze MERK zullen er tal van workshops gehouden worden, ook van Nederlandse bodem.

Klik hier voor meer informatie over de MERK.

MERK2018


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl