> agenda

Agenda

 
14 april 2018, 13:00 uur

Jongeren-vredesdag in Gouda

Museum voor Vrede en Geweldloosheid, Turfmarkt 30, Gouda

Veel jonge mensen vragen zich weleens af: 'Wat bezielde onze ouders en grootouders, toen ze 35 jaar geleden massaal de vredesbeweging steunden?' 'Wat bewoog hen toen ze meeliepen in de grootste demonstraties die ons land gekend heeft en toen ze tonnen handtekeningen inzamelden tegen kernbewapening?' 'Wat voor tijd was dat, waarin dat mogelijk was?'

Deze en andere vragen worden beantwoord bij een speciaal op jonge mensen gerichte evenement van de vredesbeweging in het Museum voor Vrede en Geweldloosheid in Gouda. Het belooft iets bijzonders te worden. Geen aaneenschakeling van saaie lezingen, maar een happening (ook een woord uit die tijd) waarbij ouderen niet alleen vertellen wat ze deden en hoe, maar daar ook iets van laten zien. Film, muziek, spel, een tentoonstelling, discussie. Het zal er allemaal zijn.

Wellicht belangrijker nog is het contact tussen de generaties. Daar zal volop gelegenheid voor zijn. We willen niet blijven steken in het staren naar een glorieus verleden, maar de lijn doortrekken naar deze tijd. Daarom zal er ook een vredesmarkt zijn waar jongeren laten zien hoe zij hier en nu het vredesideaal beleven en vormgeven.

Behoort u tot de jongere mensen? Laat dan zo snel mogelijk weten dat u wilt komen via: info@vredesbeweging.nl | 015 7850 137.

Behoort u tot de ouderen? Dan is er een hele belangrijke taak voor u weggelegd. De vergrijsde vredesbeweging bereikt de jongeren nauwelijks, maar u waarschijnlijk wel. U hebt wellicht kinderen, kleinkinderen en andere jongere familieleden, en kent waarschijnlijk nog meer jonge mensen. Praat met ze, wek hun interesse en neem ze mee naar het evenement. Let wel: we willen niet dat het toch een 'grijze-hoofden-middag' wordt. Daarom hebben ouderen alleen toegang als ze vergezeld zijn van één of meer jongeren. Voor u en voor hen geldt: graag zo snel mogelijk laten weten dat u wilt komen via: info@vredesbeweging.nl | 015 7850 137.

De dag wordt georganiseerd door Vredesbeweging Pais te Delft en het Museum voor Vrede en Geweldloosheid in Gouda, en wordt gehouden in het Museum, op loopafstand van het station. De dag duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Het evenement is bedoeld voor jonge(re) mensen vanaf ca. 16 die de jaren tachtig niet bewust hebben meegemaakt.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl