> nieuws

Nieuws

 
12 januari 2018

MERKwaardig | Menno's Travelling Table

Tijdens de Europese doopsgezinde conferentie MERK (10-13 mei) zal er een hoop te doen zijn. In de rubriek "MERKwaardig" houden we u de komende weken op de hoogte van de workshops en sprekers van Nederlandse bodem.

We starten met Gerlof en Machteld van Menno's Travelling Table.

Wie zijn jullie?

Wij zijn, Gerlof en Machteld Born, en onze zoon Frederick. We zijn lid van de Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden. Machteld is docent Aardrijkskunde aan de regionale scholengemeenschap Simon Vestdijk te Harlingen en Gerlof is beleidsadviseur wonen bij de Gemeente De Fryske Marren in Joure. Frederick gaat naar groep 5 van de basisschool.

Hoe heet jullie project?

Ons project heet Menno’s Travelling Table. Menno’s Travelling Table is een metafoor om mensen bijeen te brengen en samen nieuwe paden te ontdekken. Menno’s Travelling Table is ook een fysieke tafel, lichtgewicht, handzaam, duurzaam en recyclebaar. Groot genoeg voor 12 personen en compact opvouwbaar voor de bus waarin we in 2017 door Nederland en in de zomer van 2018 door Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk zullen reizen.

Wat houdt dat precies in?

Met Menno’s Travelling Table brengen we lokale doopsgezinde  gemeenschappen bijeen rond de tafel rond een bepaalde activiteit. Dat kan zijn koken, creativiteit, een gesprek of viering. Daarnaast organiseren we activiteiten voor kinderen, in een kwetsbare positie, kinderen van statushouders of met een beperking. Dat kan van alles zijn van sport, knutselen, tot taarten bakken.  Het maakt feitelijk niet uit waar we tafel neerzetten bij iemand thuis, in een kerk, of in een buurtcentrum, het gaat om de ontmoeting,het leren en samen het leven vieren.

Wat gaan jullie doen op de MERK?

De tafel is een laagdrempelige manier om praktisch iets van ons geloof te laten zien. Daarmee zijn we als het ware buiten onze comfortzone getreden. Je maakt met zo’n project verbinding heel direct contact met de samenleving, ook met mensen die eigenlijk niets met geloven hebben.  Dat waren mensen uit het bedrijfsleven,  medewerkers van een sociaal wijkteam en mensen in onze wijk. Ook hebben we dit jaar bijzondere ontmoetingen gehad in doopsgezinde kerken in Nederland. We willen graag vertellen wat er dan gebeurt, mensen inspireren, welke gesprekken er ontstaan en hoe jij ook je eigen verhaal kunt delen.

 

Doopsgezinden uit Europa komen van 10 – 13 mei 2018 in Montbéliard (Frankrijk) bij elkaar. Het inspirerende thema: ‘Zo’n verhaal houd je niet voor jezelf; Leef het verhaal!’ zal op velerlei wijze belicht worden. Dit alles heeft te maken met hoe we ons geloof verder brengen en overdragen. Tijdens deze MERK zullen er tal van workshops gehouden worden, ook van Nederlandse bodem.

Klik hier voor meer informatie over de MERK.

MERK2018


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl