> agenda

Agenda

 
23 februari 2018, 20:00 uur

Project Geestdrift van start

Foreestenhuis, Grote Oost 43, Hoorn

De doopsgezinde kerken in Noord-Holland Noord hebben onder de projectnaam Geestdrift de krachten gebundeld met Stichting Karavaan. Samen hebben zij een serie eigentijdse heatervoorstellingen op locatie ontwikkeld, met als doel het publiek kennis te laten maken met de bijzondere kerkgebouwen en met elkaar.

Project Geestdrift biedt een actief programma met intimiteit, openheid, herkenning, verbinding en inspiratie. Met buitengewone voorstellingen op locatie geeft Karavaan vorm en inhoud aan de geschiedenis, de waarden en de verhalen die onlosmakelijk aan dertien kerkgebouwen in Noord-Holland Noord zijn verbonden. In totaal vinden er dertig uitvoeringen plaats.

Om de aandacht te vestigen op de bijzondere kerkgebouwen, hun geschiedenis en hun toekomstperspectief, wordt gestart met theatrale voorstellingen in de doperse kerken van Hoorn, Twisk, Enkhuizen en Alkmaar op respectievelijk 23 februari, 23 maart, 20 april en 8 juni. Het doel is deze oefenplaatsen voor de ziel met project Geestdrift te behouden voor aankomende generaties.

Op 23 februari vindt in het Foreestenhuis aan de Grote Oost 43 in Hoorn de voorstelling ‘De Weg’ van Ekaterina Levantal en Chris Koolmees plaats. Het aangrijpende verhaal gaat over een jonge vrouw die vecht tegen haar lot: vluchten uit de voormalige Sovjet-Unie. Met ‘De Weg’ belichaamt Ekaterina Levantal afwijzing, verlies, veerkracht en hoop. Zij omlijst het geheel met zang en harpmuziek.

Naast de theatervoorstelling vindt er een contextprogramma plaats dat is geďnspireerd op de bijzondere locatie. Met Geestdrift zetten dertien kerken de deuren wijd open als plekken voor inspiratie en ontmoeting voor een nieuwe groep geďnteresseerden. Alle informatie is te vinden op www.projectgeestdrift.nl.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl