Agenda

 
 
22 januari 2018, 15:00 uur

In Vrijheid Verbonden over zorgzame samenleving

Tivoli/Vredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht

‘Een zorgzame samenleving’. Dat is het thema van het interreligieuze symposium dat In Vrijheid Verbonden organiseert, een interreligieus netwerk waar ook de Raad van Kerken in participeert. 

Faiza Oulahsen (foto Greenpeace) is hoofdspreker van deze bijeenkomst. Ze neemt de aanwezigen mee in haar worstelingen die ze doormaakte toen ze in 2013 als Greenpeace-activiste vier maanden vastzat in Rusland. In die situatie werden haar idealen op een indringende wijze op de proef gesteld. 'Is dit het nou waard?' Toch is ze nog steeds vastbesloten om zich in te zetten voor een leefbare wereld voor toekomstige generaties.

Verder presenteren de verschillende religies en levensbeschouwingen hun opvattingen ten aanzien van 'Een zorgzame samenleving' in de vorm van voordrachten, zang, dans en muziek.

In Vrijheid Verbonden wil zich met het symposium, samen met de wijsheidstradities in Nederland, sterk maken voor een waardegedreven benadering van maatschappelijke vraagstukken, zodat uitdagingen in de samenleving niet vanuit angst, uitsluiting en uitzichtloosheid worden benaderd, maar vanuit harmonie, compassie, acceptatie en verdraagzaamheid. 

Het netwerk In Vrijheid Verbonden bestaat uit mensen die vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen samenkomen en de handen ineen slaan om zich gezamenlijk te presenteren en sterk te maken voor de democratie. Verdraagzaamheid en respect voor verschillen staan daarbij centraal. 

Eén van de deelnemers zal zijn Prinses Beatrix. 

Informatie: www.raadvankerken.nl/?b=4843.

Wilt u het symposium bijwonen? Informeer dan bij het bureau van de Raad van Kerken: rvk@raadvankerken.nl.


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl