> agenda

Agenda

 
18 december 2017, 18:00 uur

Tafels van Hoop

Kerken, scholen en andere instellingen worden opgeroepen om op 18 december, de internationale dag van de vluchteling, een maaltijd te organiseren met en voor vluchtelingen. Door zoveel mogelijk meters tafels te verzamelen wordt geprobeerd gezamenlijk de langste tafel van Nederland te vormen.

In 2015 kwamen grote aantallen vluchtelingen naar Nederland. Zij werden gastvrij opgevangen door veel mensen, waaronder veel plaatselijke kerken. Eenmaal in Nederland voelen de meeste vluchtelingen zich eenzaam. Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat 94% van hen meer Nederlandse vrienden zou willen, maar dat het lastig is vrienden te maken. Terwijl onderzoek uitwijst dat vriendschappen heel belangrijk zijn voor succesvolle integratie.

Op maandag 18 december 2017 willen we met elkaar de langste tafel van Nederland dekken en vluchtelingen uitnodigen om aan te schuiven. Hoe? Door met vluchtelingen aan tafel te gaan, in uw kerk, op uw school, in het buurthuis of gewoon bij u thuis. We hopen met alle tafels samen die avond de langste tafel van Nederland te vormen. Doe mee en geef vluchtelingen het gevoel dat ze welkom zijn en erbij horen.Meld uw tafel aan bij Kerk in Actie en ontvang tips om uw tafel te organiseren. U kunt uw tafel hier aanmelden.


Terug