Agenda

 
 
12 december 2017, 19:30 uur

Dans als brood voor de ziel

Doopsgezinde kerk, Noordmolenwerf 3, Rotterdam

Advenst-dansworkshop in Rotterdam o.l.v. Margreet Eberwijn-Verveld. Centraal staat het oude visioen van de profeet Jesaja: van de wolf die zich naast het lam vlijt, de panter bij het bokje van een zuigeling die bij het hol van een adder speelt.

Advent is een tijd van inkeer, verstilling. Van gevoed worden door adventsteksten, van dromen van vrede en dansen naar vrede. Maar welk beeld van vrede hebben we voor ogen? Geen oorlog, geen honger meer op aarde? Geen mens, geen macht die ons bedreigt? Of: vrede in en met onszelf? Kan het beeld van Jesaja ons helpen onze eigen dromen van vrede te verkennen? Hoe en wanneer beleven wij deze vrede? Wie en wat hebben we nodig om onze dromen van vrede gestalte te geven? 

Het gaat deze avond om jouw expressie, jouw bewegen. Er is geen goed of fout! Er worden geen pasjes aangeleerd en je hoeft niet lenig te zijn. Neem mee of draag wel soepel zittende kleding, sokken of schoenen.

Info en opgave (vóór zondag 10 december) bij Margreet Eberwijn-Verveld, theologe met specialisatie dans: 06 5174 1059 | margreet.eberwijn@doopsgezind.nl


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl