> nieuws

Nieuws

 
20 november 2017

Duurzaam: hergebruik adventskalender Doopsgezinde Zending

Vorig jaar bracht de Doopsgezinde Zending een prachtige adventskalender uit. Van alle kanten kwamen hier positieve en dankbare reacties op. Het mooie is dat deze kalender rustig opnieuw gebruikt kan worden. Wel zo duurzaam! Hoe werkt dat?

Een paar tips voor het hergebruik. Elke adventsperiode kent vier adventszondagen waarna op 25 en 26 december eerste en tweede kerstdag volgen. Op welke dagen in de week Kerst gevierd wordt, verschuift ieder jaar één dag en in een schrikkeljaar twee dagen. Dat betekent dat er tussen de 4e adventszondag en eerste Kerstdag maximaal zes dagen kunnen zitten en minimaal nul. In 2016 hadden we de langst mogelijke adventsperiode, die begon op zondag 27 november met de 1e adventszondag. De 4e adventszondag viel toen op zondag 18 december. Na de 4e advent volgden er dus nog zes dagen voordat het op zondag eerste kerstdag werd. De kalender loopt trouwens door tot en met Driekoningen op 6 januari. In de kalender kunt u lezen waarom dat zo is.

Dit jaar hebben we de kortst mogelijke adventsperiode die begint op zondag 3 december 2017 met de 1e advent en eindigt op zondag 24 december 2017 met de 4e advent. Zondag 24 december is dus zowel 4e advent als kerstavond. Op maandag 25 december valt dan de eerste kerstdag.

Voor wie ook dit jaar met de kalender de weg naar het Licht wil gaan is het aanbevelenswaardig met het lezen van de kalender te beginnen op de 1e adventszondag, nu dus op 3 december. U negeert tot Kerst de data op de kalender, maar volgt wel de dagen in de week, die onderaan de pagina’s vermeld staan. Komt u bij de 4e adventszondag, dan gaat u diezelfde dag door naar de bladzijde van Kerstavond. Als u op 4e advent (= 24 december 2017 = kerstavond) tijd over hebt, dan kunt u natuurlijk rustig de tussenliggende zes bladzijden nog op uw gemak bekijken en uitwerken. Er zit ook een recept in en u mag uw Kerst-Top-10 weer samenstellen! Vanaf Kerst volgt u de data en negeert u nu de aangegeven dagen van de week, omdat deze een dag verschoven zijn.

Namens de Doopsgezinde Zending wens ik u veel inspiratie en licht toe bij het hergebruiken van de adventskalender met de titel Op Weg naar het Licht.

Afke Maas-Smilde


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl