Agenda

 
 
9 december 2017, 09:30 uur

Hart-chakra meditatie in Zoetermeer

Adventskerk, Julianalaan 3, Zoetermeer

Mediteren in de adventstijd met hart-chakra meditatie. Advent betekent: ‘naar het Licht toe gaan’, wat heel symbolisch is voor de weg naar het hart, de weg naar liefde. Dus wat is er mooier om, op weg naar Kerst, deze hartmeditatie te ervaren in de verstillende en sfeervolle ruimte van de Adventskerk? Deze meditatie gaat over het reinigen en het openen van het hart, het gaat over geven en ontvangen, en brengt je op de weg van vrede, gezondheid en meer balans.

Deze meditatie is voortgekomen uit de eeuwenoude soefi-traditie en stelt ons in staat meer vanuit het hart te ervaren. De bewegingen in deze meditatie gaan in alle windrichtingen, noord, oost, zuid en west, waarbij je oude verbruikte energie afgeeft en nieuwe, schone energie tot je neemt. Vanuit het hart staat men in verbinding met de rest van het lichaam. Het is belangrijk het hart open te houden om alle energie vrij door het lichaam te kunnen laten stromen. Deze meditatie bestaat uit beweging, verstillen en luisteren naar muziek en wordt begeleid door Saskia Stolwijk, lichaamsgericht therapeut.

Kosten: vrijwillige bijdrage; informatie: Saskia Stolwijk, 079 331 05 60.

De Adventskerk is een vrij denkende geloofsgemeenschap in het oude hart van Zoetermeer, waarin mensen uit verschillende groepen – remonstranten, doopsgezinden, vrijzinnig protestanten maar ook andere zinzoekers – samen kerk zijn. De remonstranten en doopsgezinden hebben oude wortels die teruggaan tot de tijd van Erasmus en Spinoza. Naar ons gevoel is God een liefdevolle kracht en willen Thora en Evangelie ons zowel innerlijk (spiritueel) als uiterlijk (sociaal) vrijheid en vrede geven. We vinden het in onze gemeenschap belangrijk dat er ruimte is voor een ongedwongen manier van geloven. Elk mens is immers zelf verantwoordelijk voor de invulling van zijn of haar geloof. Geloof zien we als een vorm van levenskunst: een persoonlijke expressie van je visie op het leven en je eigen plaats en opdracht in de wereld. Daar kun je zelfstandig, maar ook samen vorm aan geven. 


 Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl