> agenda

Agenda

 
15 november 2017, 15:30 uur

Onthulling informatiebord bij beeld Laurens Janszoon Coster

Stedelijk gymnasium, Prinsenhof 3, Haarlem

In Haarlem vindt de onthulling plaats van een informatiebord bij het beeld van Laurens Janszoon Coster in de Prinsenhof, in de tuin van het Stedelijk Gymnasium. Het informatiebord geeft bijzonderheden over het beeld en over de tekst op de sokkel, die o.m. een Latijnse tekst van dr. Jacobus van Zanten bevat. 

Programma

Inloop vanaf 15.00 uur, het programma duurt van 15.30 – ca. 17.30 uur.

Welkom en opening namens de organisatoren*) door F.J. Hoogewoud, voorzitter Archief en Bibliotheek Commissie VDGH, en Jur Botter MPA, wethouder Cultuur van de Gemeente Haarlem.

• Inleiding over het beeld van Laurens Jansz. Coster uit 1727. Door Anneke van den Bergh, conservator Oude Boekerij en bijzondere collecties Noord-Hollands Archief.

• De veelzijdigheid van de geleerde geneesheer dr. Jacobus van Zanten, die een Latijns gedichtje voor de sokkel van het beeld vervaardigde. Door Otto P. Bleker, Amsterdam/Landsmeer.

• De blijvende betekenis van het testament van dr. Jacobus van Zanten. Door Hans van Zanten, voorzitter van de executeuren en administrateuren van het Fonds van Wijlen dr. Jacobus van Zanten, gelieerd aan de doopsgezinde gemeente Haarlem.

Aansluitend onthulling van het informatiebord in de tuin door een ‘incarnatie’ van dr. Jacobus van Zanten. Daarna een wandeling naar Frankestraat, alwaar een afsluiting plaatsvindt met een dronk in de stijlkamer van het Fonds Van Zanten in het doopsgezinde kerkcomplex.

Wilt u erbij zijn? Dan graag voor 13/11 aanmelden bij administratie@vdgh.nl (o.v.v. opgave 15/11).

*) De organisatoren zijn de gemeente Haarlem, de Archief en Bibliotheek Commissie van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem, en executeuren en administrateuren van het Fonds van Wijlen dr. Jacob van Zanten.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl