> nieuws

Nieuws

 
6 november 2017

Bid voor vluchtelingen en CPT-vredeswerkers op Lesbos

Christian Peacemakers Teams (CPT) roept op te bidden voor de vluchtelingen op Lesbos en voor het CPT-team ter plekke. De vluchtelingen leven in erbarmelijke omstandigheden en hebben meer bescherming nodig nu de winter eraan komt.

Met de hulp van het CPT-team heeft een aantal van hen op het centrale plein van Mytilene zes dagen lang geprotesteerd tegen de opsluiting op Lesbos en de onmenselijke omstandigheden in het Moria-kamp. Het kamp heeft veel te weinig voorzieningen om de komende winter goed door te kunnen komen. Afgelopen winter stierven er mensen aan onderkoeling.

De politie heeft de protesteerders bedreigd en geļntimideerd. De mannen, vrouwen en kinderen reageerden daarop met zingen. Toen het zwaar begon te regenen gaven solidaire burgers van Mytilene regenjassen en andere bescherming aan de groep.

CPT vraagt ervoor te bidden dat de Griekse en EU-autoriteiten de protesten serieus nemen en gaan zorgen voor menswaardige levensomstandigheden voor deze mensen die gevlucht zijn voor oorlog en ander leed. Bid ook voor de leden van het CPT-team op Lesbos dat zoveel begeleidingswerk doet en hard pleit voor respect en vrijheid voor diegenen die veiligheid en een beter leven hopen te vinden.

Heeft u opmerkingen, kritiek of vragen? Stuur een e-mail naar peacemakers@cpt.org


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl