> agenda

Agenda

 
10 november 2017, 16:00 uur

150 Rode Kruis in De Gang

Doopsgezinde kerk, Frankestraat 24, Haarlem

In Fotogalerie De Gang is vanaf 3 november de expositie 'Hier om te helpen' – 150 jaar Rode Kruis van fotograaf Raymond Rutting te zien. De officiële opening is op 10 november om 16.00 uur.

Van noodhulp verlenen bij een grote ramp tot een telefoontje plegen naar een oudere, eenzame buurtgenoot. Namens het Rode Kruis verrichten tienduizenden mensen waardevol werk; allemaal vrijwillig. De vrijwilligers vormen het hart van de hulporganisatie. Fotograaf Raymond Rutting portretteerde ze. De fotoserie laat zien hoe gevarieerd het vrijwilligersbestand is: jong, oud, man, vrouw, met een grote verscheidenheid in achtergrond en afkomst.

De opening zal plaatsvinden in de kerkzaal van de doopsgezinde kerk, waarbij de fotograaf geïnterviewd zal worden door journaliste Ziggy Klazes. Verder zal Daan Krom, voorzitter van het Rode Kruis Haarlem, een korte inleiding houden. Tot 18.00 uur zijn vervolgens de foto’s te bekijken.

De tentoonstelling is te zien t/m 28 januari 2018. Openingstijden: maandag 12.00 - 17.30 uur; dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.30 uur (ook toegankelijk via De Wereld van Jansje).

Fotogalerie De Gang
Fotogalerie De Gang is een initiatief van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente te Haarlem. De Gang is de oude toegang naar de doopsgezinde kerk. Door middel van het organiseren van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen de thema’s van de buitenwereld en de thema’s binnen de kerk.
Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. De Gang kenmerkt zich door foto-exposities rondom maatschappelijke thema’s. Fotografen, die in het verleden bij De Gang geëxposeerd hebben, zijn onder andere: Viviane Sassen, Stefan Vanfleteren, Marieke van der Velden, Jan van Breda, Carolien Sikkenk, Raymond Rutting, Sacha de Boer, Lucas Göbel en Arie van 't Riet.

Fotogalerie De Gang kan niet zonder vrijwilligers als surveillanten! Wij zoeken enkele nieuwe surveillanten. Geïnteresseerd? Mail voor meer informatie naar: info@fotogaleriedegang.nl.

De Wereld van Jansje
Naast Fotogalerie De Gang hebben Doopsgezind Haarlem en De Hartekamp Groep midden in de samenleving met De Wereld van Jansje (een cadeauwinkel en lunchgelegenheid) een moderne en kansrijke werkplek gecreëerd voor mensen met een beperking.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl