> nieuws

Nieuws

 
6 november 2017

Geslaagde landelijke broederkringendag

Op zaterdag 28 oktober jl. werd in Holwerd (DG Holwerd, Blija en Ternaard) de jaarlijkse Broederkringendag gehouden. Er kan teruggezien worden op een zeer geslaagde dag met 7 gasten en 92 broeders van de broederkringen Drachten, Groningen, Hallum, Heerenveen, Leeuwarden, Lytse streek, Mid-Fryslân, Rottevalle, Schagen, Steenwijk, Surhuisterveen, Texel, broeders uit Harlingen, m.m.v. vier zusters van de gemeente Holwerd-Blije-Ternaard.

Na de opening door Tjitte de Groot, voorzitter van de broederkring Holwerd-Blije-Ternaard, volgde een inleiding door dr. Jacob Klimstra, Broeksterwoude, over ‘De rol van energie in de samenleving’. Vervolgens werd informatie gegeven over het Roemenië-project van Holwerd e.a., samen met de unitarische gemeente van het dorp Nagyajta in het Hongaars-sprekende deel van Roemenië. Sprekers waren de predikant van Nagyajta en ds. Rob Workel.

Na de lunch en een bezoek aan het labyrint bij de kerk, of een wandeling door Holwerd, werd een presentatie gegeven over ‘Holwerd aan zee’ door Hessel L. Hiddema en Theo Broersma. De dag werd vervolgd met een vesperdienst door ds. R.P. Yetsenga uit Groningen, medeoprichter van de Holwerdse broederkring op 29 oktober 1979. Organist was Jan Hiddema uit Holwerd.

De nabespreking stond onder leiding van voorzitter Tjitte de Groot; Jacob Ammerlaan deed mededelingen vanuit de LFDB en ADS. Om 16.25 uur werd de landelijke Broederkringendag 2017 afgesloten.

Op 27 oktober 2018 zal de volgende landelijke Broederkringendag gehouden worden te Leeuwarden, in het kader van Culturele Hoofdstad van Friesland.

Met dank aan de zusters Sieke Olivier, Riekje Aagtjes, Corneel Roosma en Jelske de Groot.

Br. Jacob Ammerlaan (vz)


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl