Agenda

 
 
17 november 2017, 20:15 uur

Poppentheater Schil in Blokzijl

't Lam, Breestraat 2, Blokzijl

't Lam Ontmoet Theater Schil met poppentheater voor volwassenen. Hennie Schippers is beeldend kunstenaar, en maakt en bespeelt de poppen. Frans Leenderts is docent drama en regisseert de stukken. Samen bedenken ze de inhoud van hun voorstellingen, waarbij wordt uitgegaan van gedichten, tekstfragmenten en muziek.

De poppen zijn indrukwekkend in hun echtheid en eenvoud, en kenmerkend voor de dromerige stijl van Hennie Schippers. Frans Leenderts heeft als regisseur en theatermaker zijn sporen verdiend in de theaterwereld. Hij werd in 1999 beloond met de Prins Bernhard Anjerfonds Cultuurprijs Overijssel en was tot 2015 theaterrecensent bij De Stentor. Theater Schil werkt samen met andere culturele initiatieven, zoals Stichting Suus in Zwolle. 

De twee voorstellingen die Theater Schil in 't Lam speelt zijn geļnspireerd door twee dichters. De Vogelhoedster is gebaseerd op een dagboekfragment van de dichteres Vasalis. Het Onmeetbare is geļnspireerd op twee gedichten van de Portugese dichter Fernando Pessoa. Frans Leenderts zal over de dichters Vasalis en Pessoa een korte toelichting geven.

Reserveren: karin@karinklomp.nl

Kaartjes kosten € 5,- per stuk.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl