Agenda

 
 
22 juni 2018, 17:00 uur

Dagboek schrijven; levenslessen uit het klooster

Buitengoed Fredeshiem

Levenslessen uit het klooster
Schrijven naar aanleiding van teksten van Anselm Grün

Anselm Grün is een monnik en auteur die mensen inspireert de waarden van de benedictijnse levenswijze in hun leven te integreren. In dit korte weekend gebruiken we enkele van zijn teksten als bron voor reflectie en verdieping. Universele levenslessen worden hierdoor zeer persoonlijk.

Thema’s die aan de orde komen, zijn:
-   Een engel voor je ziel
-   Iedere dag is de moeite waard
-   Levenskunst

Via reflectieve schrijfopdrachten ontdek je welke betekenissen dit benedictijnse gedachtegoed, vol aandacht voor de ander en de Ander, voor jou heeft. Daarbij gaat het er niet om dat je mooi of goed leert schrijven; het schrijven is puur een manier om contact te maken met een tekst en met wat er in jou leeft als antwoord op die tekst.

Schrijven op deze manier betekent: bewustworden van en aandacht geven aan datgene wat je wilt laten groeien in je leven. Zo schrijf je benedictijnse levenskunst naar je toe.
Je krijgt ook handvatten om er thuis mee verder te gaan als je dat wilt.
Schrijfervaring is voor dit programma niet nodig; teksten worden niet beoordeeld, want het gaat om het proces van het schrijven. Het programma is reflectief en persoonlijk van aard (dus geen lezing of gespreksgroep).

Sarine Zijderveld werkt als schrijfdocent, coach en retraitebegeleider vanuit haar praktijk ‘Papieren Spiegel’. Zij is verbonden met de Onze Lieve Vrouwe Abdij van de benedictinessen in Oosterhout. Samen met Jojanneke Kronenburg publiceerde zij het boek ‘Word je bewust. 81 oefeningen voor reflectief schrijven’, en ze maakte diverse werkboeken, waaronder ‘Geworteld schrijven’ en ‘Altijd tijd, altijd aandacht. Je eigen programma voor benedictijns leven’.
Info: www.papierenspiegel.nl.

Datum: vrijdag 22 juni (17.00 uur) t/m zaterdag 23 juni (15.00 uur)
Locatie & Opgave: Buitengoed Fredeshiem | 0521 – 53 51 00 | info@fredeshiem.nl
Kosten: €  135,00 p.p. (samen 2 pers. kamer) of € 150,00 p.p. (eigen kamer)
(incl. overnachting, diner, lunch, koffie en thee) Tarief is exclusief verblijfsbelasting á € 1,50 p.p.p.n.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl