Agenda

 
 
21 november 2017, 20:00 uur

Antroposofie in Aardenburg

'Het Lam', Weststraat 37, Aardenburg

Als je met vragen door het leven gaat en de antroposofie tegenkomt, dan kan er een nieuwe wereld voor je opengaan. Wat is de mens? Wat kan ik weten? Is vrijheid mogelijk? Antroposofie biedt een weg voor het vinden van een eigen levensbeschouwing. De bestudering van de natuur door natuurwetenschap, het beschouwen of voortbrengen van kunst en het beoefenen van de een of andere religie zijn essentieel in de antroposofie. Het gaat om bezinning, theorie en praktijk. Door studie van de boeken en voordrachten van Rudolf Steiner en door meditatie kun je je levende denken scherpen; hoewel er ook mensen zijn die kritiekloos napraten wat ze horen of lezen. Nico Landsman zal het hebben over zijn eigen ervaringen en wil graag met de deelnemers in gesprek.

Nico Landsman (1955) is contactpersoon in Zeeland van de Antroposofische Vereniging in Nederland. Vooral in Middelburg vinden activiteiten plaats, vaak samen met de Vrije School Zeeland of de Christengemeenschap Zeeland. Daarnaast is hij vrijwilliger in de wijk en bij de Gemeenschapstuin CitySeeds Middelburg.

De deur gaat open om 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur. Na de pauze kunt u vragen stellen. Toegang: € 5,-. 

Golfslag | Lezingenreeks | Het leven nu, over levenskunst

In 2017 neemt Golfslag u mee op reis in de wereld van de levensbeschouwingen. In ‘Het leven nu, over levenskunst’ gaat een gedreven en inspirerende persoon in op drie levensvragen. Op welke manier leeft u? In hoeverre wordt deze wijze van leven beïnvloed door uw levensbeschouwing? Hoe kijkt u vanuit uw levensbeschouwing naar de andere levensbeschouwingen? De spreker beantwoordt ook uw vragen over een thema dat op dat ogenblik niet de waan van de dag beheerst. Kortom: de wereld door het oog van iemand ‘anders’…

Golfslag, geboren in het voorjaar van 2016, biedt en creëert ruimte voor meer gemeenschapszin, gerechtigheid, liefde en bezieling. Het project betrekt daarbij bestaande lokale en regionale organisaties. Uitgangspunt is vrijheid in doen, denken en geloven. Golfslag is er voor iedereen. Het project kreeg de naam Golfslag mee, net als de golfslag van de zee, altijd aanwezig, steeds stromend en immer in beweging.

Met steun van de Doopsgezinde Gemeente Aardenburg, de Algemeen Doopsgezinde Sociëteit en Maatschappij van Welstand.

www.golfslag.euNaar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl