> agenda

Agenda

 
5 mei 2018, 10:00 uur

Negendaagse doopsgezinde reis naar de MERK/CME in Montbéliard, Frankrijk

Met Hemelvaart 2018 wordt in het Franse Montbéliard de Europese doopsgezinde conferentie MERK gehouden (Franse afkorting: CME). In samenwerking met de ADS organiseert Ayold Fanoy een 9-daagse reis naar de MERK. De reis voert door de Palts, Elzas, Jura en Franche-Comté. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor een derde busje!

Een overzicht:

Zaterdag 5 mei vertrekken we naar het dorpje Weierhof in Duitsland. Al eeuwenlang wonen hier doopsgezinden, van oorsprong afkomstig uit Zwitserland. Hier in de Pfalz mochten zij van de lokale vorst in vrijheid hun geloof belijden. We verblijven bij doopsgezinde gastgezinnen. Onderweg stoppen we in Sankt Goar aan de Rijn, waar we inschepen voor een boottochtje op de romantische Rijn langs de Lorelei-rots.

Op zondag gaan we naar de kerk op de Weierhof. Onze gastheer Gary Waltner leidt ons rond door zijn dorpje en door het archief van de Duitse doopsgezinden. Gary weet ons veel over de doperse geschiedenis te vertellen. Aan het eind van de middag rijden we door naar het pittoreske Obernai in de Franse Elzas. Dit stadje staat bekend om zijn vele vakwerkhuizen. We verblijven hier twee nachten.

Op maandag verkennen we de Franse Elzas met zijn wonderschone dorpjes en stadjes. Op het programma staat een bezoek aan de historische stadskern van Colmar met het museum Unterlinden en het wereldberoemde Isenheimer Altaar, een meesterwerk in de westerse kunstgeschiedenis. Het ommuurde stadje Riguewihr steelt ieders hart met zijn gezellige straatjes en uitnodigende wijnterrassen.

Op dinsdag verruilen we de Elzas voor de Zwitserse Jura. Hier vinden we doperse historische plekken, zoals een grot en een kloof waar de dopers in vroeger eeuwen hun bijeenkomsten hielden. Michel Ummel, de plaatselijke pastor, leidt ons rond. Aan het eind van de dag komen we aan in Montbéliard, gelegen in de Franche-Comté.

Op woensdag en donderdag verkennen we de omgeving van Montbéliard. We bezoeken plaatsen met een doperse achtergrond, maken onder leiding van een gids een stadswandeling door Montbéliard en bezoeken het stadskasteel van de graven van Württemberg.

Vrijdag en zaterdag brengen we door met onze zusters en broeders uit Europa op de MERK. Zondag, na de afsluitende kerkdienst, rijden we weer terug naar Nederland.

De prijs van de reis ligt tussen de  € 825,- en € 875,- afhankelijk van het aantal deelnemers, o.b.v. halfpension en een tweepersoonskamer met eigen douche/toilet. Op de Weierhof verblijven we 1 nacht bij een gastgezin, een hotelkamer is optioneel. De toeslag voor eenpersoonskamer bedraagt € 150,-. De kosten voor inschrijving en verblijf tijdens de MERK zijn niet in de reisprijs opgenomen. Deze bedragen waarschijnlijk € 200,- ŕ € 250,-.

Opgave in informatie bij Ayold Fanoy, ayoldfanoy@zonnet.nl | 023 528 6036 | www.mennoniteheritagetours.eu  

MERK2018


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl