Agenda

 
 
24 februari 2018, 17:00 uur

Familiekronieken

Buitengoed Fredeshiem

Ieder leven heeft zijn eigen verhaal, dat het waard is verteld te worden. Heeft u ook een doos met foto’s, brieven en vergaarde familieherinneringen waar u best wel eens een keer wat mee wilt doen? Of uw genealogie is in kaart gebracht maar het verhaal achter de namen ontbreekt nog?  In het weekend van 24 en 25  februari vertelt Arlette Kouwenhoven over haar ervaringen bij het schrijven van familieverhalen. Dat doet zij onder andere aan de hand van het boek De Fehrs. Kroniek van een Nederlandse mennonietenfamilie. Ze is onlangs  gestart met een nieuw onderzoek naar de achtergronden van de  familie Feith, bekend geworden door de romantische  dichter Rhijnvis Feith,  maar evengoed rijk aan nazaten met lijnen naar vrijwel alle thema’s uit de Nederlandse geschiedenis.

Hoe pak je die enorme berg met gegevens aan; waar begin je, en hoe bepaal je de centrale thema’s binnen het verhaal. Mede aan de hand van uw eigen meegebrachte gegevens, gaan we zoeken naar een rode draad en hoe daar een context bij te scheppen zodat u thuis geïnspireerd aan de slag kunt.

Arlette Kouwenhoven is antropoloog, uitgever en auteur. Zij schreef onder meer het boek De Fehrs. Kroniek van een Nederlandse mennonietenfamilie. Het beschrijft  vier eeuwen emigratiegeschiedenis van een grote groep Nederlandse doopsgezinden die zich via Polen, Zuid-Rusland en Canada uiteindelijk in Mexico gesetteld heeft.

Datum: zaterdag 24 februari (14.00 uur) t/m zondag 25 februari (14.00 uur) 2018
Locatie & Opgave: Buitengoed Fredeshiem | 0521 – 53 51 00 | info@fredeshiem.nl
Kosten: € 150,- bij overnachting op een 1-persoonskamer en € 140,- p.p. bij overnachting op een 2-persoonskamer. Verblijf op basis van volpension tussen aankomst en vertrek, inclusief koffie/thee verstrekking. Tarief is exclusief verblijfsbelasting á € 1,50 p.p.p.n.


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl