> nieuws

Nieuws

 
2 oktober 2017

Brief RvK aan Rutte over vluchtelingenkwestie

De Nederlandse Raad van Kerken heeft een brief verzonden aan minister-president Mark Rutte over de moeilijke situatie in ItaliŽ. De kerken daar luiden de noodklok en hebben dringend verzocht hun problemen aanhangig te maken bij de diverse nationale overheden in Europa.

Het lukt de Zuid-Europese landen niet meer om voldoende zorg aan de binnengekomen vluchtelingen te besteden. Zij vragen om werkelijke solidariteit. Daarom vragen de kerken de regeringen de lasten die zij dragen te verlichten door meer vluchtelingen op te nemen, niet alleen uit ItaliŽ overigens, maar ook uit Spanje, Griekenland en Malta. ĎWij verzoeken met hen om het resettlement-programma zo op te zetten dat de hulp adequatere invulling kan krijgení, aldus de brief.

De kerken verzoeken de Nederlandse overheid om een deel van de vluchtelingen op te nemen die door NGOís worden gered, en deze direct in de asielprocedure in Nederland te laten instromen, om zo ItaliŽ en de andere Zuid-Europese landen de last van de vluchtelingen niet alleen te laten dragen.

ĎWe vragen u om in de actuele nood middelen te gebruiken die de zusterkerken en de gemeenschappen in Zuid-Europa ontlasten. Wij als kerken proberen daarin ook bij te dragení. De kerken verwijzen daarbij onder meer naar het opbouwen van veilige doorvoermogelijkheden teneinde juist de meest kwetsbare vluchtelingen perspectief te bieden.


Terug
Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2019 Doopsgezind.nl