> agenda

Agenda

 
8 oktober 2017, 15:00 uur

Literaire solo van Ursul de Geer in Gouda

Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34, Gouda

De Federatie Gouda, een samenwerkingsverband van doopsgezinden, remonstranten, vrijzinnig protestanten en directe leden, organiseert een optreden van acteur Ursul de Geer (foto) en pianist Erwin Weerstra.

Na Bekentenissen, gebaseerd op het boek Bekentenissen van een burger van Sándor Márai, maakt rasverteller Ursul de Geer nu een voorstelling met teksten uit de roman Nachttrein naar Lissabon van de Zwitserse auteur Pascal Mercier. ‘Ieder van ons reist in een afgesloten coupé met vieze ramen, haperende verlichting, in een trein van onbekende lengte, zonder duidelijke bestemming of dienstregeling, totdat het voertuig definitief tot stilstand komt.’ (uit Nachttrein naar Lissabon).

Met zijn mooie toneelstem en ondersteund door het prachtige pianospel van Erwin Weerstra, neemt Ursul de Geer je mee in het verhaal van Raimund Gregorius. De leraar klassieke talen Gregorius verlaat midden in de les zijn klaslokaal en vertrekt nog dezelfde nacht met de trein van Bern naar Lissabon. Gregorius is in de ban geraakt van een boek van de Portugese arts Amadeu de Prado, waarin de diepste menselijke zielenroerselen indringend worden beschreven. Zo indringend dat de leraar er niet meer van loskomt. Hij moet koste wat het kost naar Lissabon. Daar aangekomen gaat hij op zoek naar sporen van De Prado en komt hij in contact met mensen wier levens vervlochten zijn geweest met deze raadselachtige man.

Zie ook www.federatiegouda.nl


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl