> agenda

Agenda

 
3 oktober 2017, 10:00 uur

‘Dwars door de bijbel’ in het Penninckshuis

Het Penninckhuis, Brinck 89, Deventer

Ook dit seizoen zijn er bij Geloofsgemeenschap Het Penninckshuis in Deventer zowel ‘s ochtends als ‘s avonds bijeenkomsten over de bijbel onder de titel ‘Dwars door de bijbel’. In deze bijeenkomsten, op 3 oktober en 7 november, wordt de verbinding gezocht tussen de bijbel en kunst, film en literatuur. Het gaat dus niet om een traditionele bijbeluitleg, maar om een dwarse, moderne, vrijzinnige kijk op de aloude verhalen.

In de bijeenkomst van dinsdag 3 oktober zien we hoe kunstenaars in hun afbeeldingen aan bijbelverhalen een eigen interpretatie geven. Raoef Mamedov beeldt het Laatste Avondmaal uit met mensen met het Syndroom van Down, en Gerard Ursem zet de Toren van Babel naast de Twin Towers. Wat gebeurt er dan met de kijker? Hoe gaan de verhalen opnieuw spreken?

U bent van harte welkom, allereerst op 3 oktober van 10.00-11.45 uur of van 20.00-21.45 uur in Het Penninckshuis, ingang via de poort aan de Spijkerboorsteeg. Kennis van de bijbel en/of opgave is niet nodig. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor koffie en thee. 


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl