> nieuws

Nieuws

 
21 september 2017

Tussen tragische misvatting en gelovige toewijding

‘Kruistheologie: tussen tragische misvatting en gelovige toewijding – over het misverstaan van het kruis en de navolging van Jezus.’

Terwijl doopsgezinden wanneer het over Jezus gaat veelal zijn uitspraken zoals die zijn opgetekend in de Bergrede centraal stellen, staat voor veruit de meeste christenen niet de Bergrede, maar de kruisdood van Jezus centraal. Kunnen we ook een simpele verklaring vinden voor het feit dat de kruisiging en de kruistheologie bij doopsgezinden slechts een marginale plek heeft? En hoe zit dat nu: hebben doopsgezinden het dan niet begrepen, of is juist de gedachte dat Jezus stierf voor onze zonden een tragisch misverstand?

Op donderdag 5 oktober verzorgt Fulco van Hulst hier een workshop over op het symposium Tragiek en Toewijding. In deze workshop verkennen de deelnemers wat de kruisiging voor onszelf betekent, en gaan dieper in op de meest gangbare interpretaties van de kruisdood van Jezus in de geschiedenis van de westerse theologie en de mogelijke plaats van het kruis in de doperse theologie.

Fulco van Hulst (1973) is wetenschappelijk medewerker Vredestheologie en Ethiek aan het Doopsgezind Seminarium. In die functie ondersteunt hij de leerstoel Doperse Vredestheologie en Ethiek. Zijn werkzaamheden omvatten onder meer het verzorgen van colleges in de bachelorfase op het terrein van de leerstoel, het bijdragen en helpen vormgeven aan het “Amsterdam Center for Religion, Peace and Justice Studies”, het redigeren van publicaties en het vertegenwoordigen van de leerstoel in en buiten de doopsgezinde broederschap.

Klik hier voor het volledige programma en meer informatie over het symposium (NB aanmelden vereist!).


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl