> nieuws

Nieuws

 
19 september 2017

Levenservaring tussen Toewijding en Tragiek

Hetty Zock (Schiedam, 1957) is hoogleraar godsdienstpsychologie met bijzondere aandacht voor de geestelijke verzorging. Zock richt zich onder meer op godsdienstpsychologisch onderzoek naar hedendaagse zingevingsprocessen en identiteitsvorming, waaronder het belang van kunst als bron van zingeving en levensoriŽntatie. Daarnaast doet Zock onderzoek naar het veranderende beroep van geestelijk verzorger in de huidige levensbeschouwelijke context. Momenteel is ze bezig onderzoek op te zetten in de ouderenzorg.

Op donderdag 5 oktober verzorgt Hetty Zock ťťn van de workshops op het symposium Tragiek en Toewijding. 'Toewijding veronderstelt dat je een betekenis hebt gegeven aan existentiŽle levenservaringen, zoals het verlies van een dierbare, gehandicapt worden na een auto-ongeluk, confrontatie met geweld - of een positieve ervaring zoals de geboorte van een kind. Ervaringen die onzekerheid, existentiŽle angst maar ook verwondering oproepen. †Kijk je ernaar in termen van tragiek of schuld, religieuze opdracht of geschenk? In deze workshop† werken we met het model van contingente levenservaringen van Michael Scherer Rath.'

Het symposium Tragiek en Toewijding wordt georganiseerd ter gelegenheid van het afscheid van Erik Borgman en de komst van Chris Doude van Troostwijk als visiting professor Vrijzinnige Theologie aan het Doopsgezind Seminarium. Het symposium vindt plaats op donderdag 5 oktober (10:30-16:30 uur) in de Amsterdamse Singelkerk.

Klik hier voor het volledige programma en meer informatie over het symposium (NB aanmelden vereist!).


Terug
Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2019 Doopsgezind.nl