Agenda

 
 
31 oktober 2017, 20:00 uur

Voorstelling ‘Kom naar voren!’ op Hervormingsdag in Apeldoorn

Regentessekerk, Regentesselaan 14b, Apeldoorn

De voorstelling Kom naar voren! is samengesteld ter gelegenheid van de viering van 500 jaar Reformatie. Verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda presenteren bekende en minder bekende voorlieden van de Reformatie in een afwisselende en muzikale voorstelling. Het zijn mensen die in hun tijd tegen de stroom op durfden te roeien.

In tekst en beeld, begeleid door de klanken van een accordeon, komen de historische personen tot leven. Historisch verantwoord gaat spannend samen met actuele spitsvondigheid. Denk aan: Maarten Luther, Jan de Bakker uit Woerden, de Duitse vorst Philip von Hessen, de gastvrije Menso Alting, de bijbelgetrouwe Calvijn, de dappere Menno Simonszoon, de geleerde Arminius. En de meid van de pastoor in Borne. Kent u ze nog niet? Dan leert u ze kennen wanneer ze naar voren komen en zich uitspreken.

Posthumus en Beerda maken momenteel een tournee door Nederland met Kom naar voren!. Omdat 31 oktober Hervormingsdag is, spelen zij op die dag in hun woonplaats Apeldoorn. Op Hervormingsdag wordt herdacht dat Luther zijn stellingen aan de deur van de slotkerk in Wittenberg spijkerde, dit jaar 500 jaar geleden.

De toegang bedraagt € 10,-, inclusief koffie, thee en een drankje na afloop.

 


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl