> nieuws

Nieuws

 
18 september 2017

Compassieprijs 2017: gezondheidszorg

Handvest voor Compassie en Compassion for Care roepen werkenden in de zorg op om initiatieven te nomineren voor de Compassieprijs 2017. De initiatieven moeten gericht zijn op duurzame inzetbaarheid en bevordering van bevlogenheid en compassie, specifiek voor zorgprofessionals. De prijs is bedoeld voor mensen en organisaties die zich op dit terrein binnen de Nederlandse gezondheidszorg verdienstelijk maken met concrete projecten of onderzoeken. Het gaat hierbij uitdrukkelijk om initiatieven uit de beroepsgroep zelf. Nominaties kunnen tot uiterlijk 28 oktober ingediend worden via het digitale formulier dat te vinden is op www.handvestvoorcompassie.nl/compassieprijs.

Het thema

Zorgverleners piepen niet snel, maar de afgelopen jaren zijn ze steeds meer onder druk komen te staan, met alle gevolgen voor hen en hun patiënten. Om goed voor anderen te kunnen zorgen, moet je eerst goed voor jezelf zorgen. Vitaliteit, bevlogenheid, zelfcompassie en zelfzorg zijn thema’s die sinds kort de volle aandacht hebben in de zorg. Terecht, want ze zijn van groot belang voor de duurzame inzetbaarheid van goed opgeleide zorgverleners.

Om deze thematiek nog beter over het voetlicht te brengen, hebben de Stichting Compassion for CareArts en Auto, het CarričreCentrum Zorg en de Stichting Handvest voor Compassie Nederland samenwerking gezocht voor de Compassieprijs 2017. Laatstgenoemde stichting, geďnspireerd door het gedachtegoed van de Britse schrijfster Karen Armstrong, reikt sinds 2011 jaarlijks - met partners in wisselende sectoren van de Nederlandse samenleving - de Compassieprijs uit.

Uitreiking en jury
De jury zal drie initiatieven kiezen die op zaterdag 25 november tijdens het VvAA ledenevent Arts en Auto Live zullen worden gepresenteerd. Dan wordt ook de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt. De winnaar van de Compassieprijs 2017 ontvangt een oorkonde, een compassielicht en een bedrag van € 1.000.
De jury bestaat dit jaar uit professionals uit het geneeskundige, psychiatrische en verpleegkundige veld die zich ook op allerlei manieren bezighouden met het thema compassie in de zorg.

Meer informatie vindt u op www.handvestvoorcompassie.nl/compassieprijs. 


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl