> nieuws

Nieuws

18 september 2017

Deel 6 van de serie 'Weg van de Tora' komt uit

Binnenkort verschijnt deel 6 van de serie Weg van de ToraHet is het zesde deel van de tiendelige serie Weg van de Tora. In de eerste serie van vijf boekjes zijn artikelen gebundeld die drs. Dodo van Uden gedurende de jaren 1994 tot en met 2011 schreef voor het toenmalige Algemeen Doopsgezind Weekblad - nu Doopsgezind NL.

De eerste vijf delen van de serie bevatten artikelen over verschillende teksten uit de Tora (Genesis tot en met Deuteronomium). Vanaf deel 6 komen behalve de Tora ook de andere delen van Tenach (Oude Testament) en het Nieuwe Testament aan de orde. Tevens besteedt Dodo van Uden aandacht aan enkele centrale thema’s uit de klassieke joodse literatuur. Op een enkel artikel na zijn de artikelen in de delen 6 t/m 10 door haar speciaal voor deze serie geschreven. In ieder deel zijn de onderwerpen behandeld aan de hand van klassieke joodse uitleggingen en commentaren.

Aansluitend op het verschijnen van deel 6 van Weg van de Tora wordt van 24 t/m 25 november 2017 weer een studieweekend gehouden op Buitengoed Fredeshiem. 

Het binnenkort te verschijnen deel 6 van de serie is, net als de andere delen, te bestellen als E-book of Print on demand 'Weg van de Tora', bij de ADS (020 6230 914 | ads@doopsgezind.nl). De kosten per deel zijn € 7,-. De delen 6 t/m 10 tezamen kosten € 30,-. 

De serie Weg van de Tora wordt uitgegeven door de ADS, op initiatief van de Commissie inzake de verhouding Joden-Christenen. Deze ADS-commissie heeft als doel de bestudering van Oude Testament  en Jodendom binnen de broederschap te stimuleren. Zij doet dat o.a. door het verzorgen van studiemateriaal voor bijbelgroepen.

De Tora is in de christelijke traditie dikwijls gezien als 'de wet', waarmee de werkelijke betekenis als 'onderwijzing, lering' uit het oog werd verloren. Je zou kunnen zeggen, men raakte hierdoor 'weg' van de Tora. De bedoeling van de serie Weg van de Tora is bij te dragen aan het terugvinden van de oorspronkelijke betekenis van de Tora: een wegwijzer voor het leven.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl