> agenda

Agenda

6 oktober 2017, 20:00 uur

Cursus ‘Creatief schrijven’ in Aalsmeer

Doopsgezinde kerk, Zijdstraat 55, Aalsmeer

Cursus met Constantijn Hoffscholte: schrijven is scheppen, reflecteren en vooruitkijken. De data zijn vrijdag 6, 13 en 27 oktober, steeds om 20.00 uur. 

Informatie

Wie schrijft, die blijft – dat is een ding dat zeker is. Het meest gelezen en volgens velen belangrijkste boek ooit, de bijbel, is daar een goed voorbeeld van. Schrijven kun je doen om gelezen te worden, maar ook om het schrijven zelf: omdat het fijn is, om je iets te herinneren, of zelfs als therapie. Of je publiek nu groot of klein is, schrijven vergt een zekere mate van inspiratie. Gelukkig hoef je geen groot schrijver te zijn om die te vinden.

Constantijn Hoffscholte (1978) is journalist, auteur en voormalig boekhandelaar. In de inspiratiecursus creatief schrijven neemt hij je mee op een ontdekkingstocht naar de bronnen van creativiteit en inspiratie. Voor iedereen die graag schrijft of wil gaan schrijven. De cursusavond op vrijdag 6 oktober staat in het teken van Inspiratie. Waarom schrijven we? Waar halen schrijvers hun inspiratie vandaan? Hoe kun je dat op jezelf toepassen? De avond op vrijdag 13 oktober gaat over Genres en Stijl. Wat onderscheidt de dagboeken van Hendrik Groen? Waarin verschillen Vlaamse en Nederlandse auteurs? Wat moet je loslaten en vasthouden als je aan het schrijven bent? De avond op vrijdag 27 oktober gaat over Opbouw en Publiceren. Hoe maak je een tekst aantrekkelijk? Welke hulpmiddelen zijn er? Wat doe je als je wilt publiceren?

De avonden zijn los te bezoeken. Constantijn geeft een stukje ‘theorie’, daarnaast worden er ook korte schrijfoefeningen gedaan. Schrijfervaring mag wel, hoeft niet. Doel is vooral om samen geďnspireerd te raken om te gaan schrijven!

De toegang per cursusavond is € 5,- inclusief koffie of thee, de zaal is open om 19.30 uur, de avond begint om 20.00 uur.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl