Agenda

 
 
24 november 2017, 17:00 uur

Weg van de Tora 6

Buitengoed Fredeshiem

Het verhaal van Kan en Abel is een bekend en intrigerend verhaal dat veel vragen oproept. Hoe kan de verhouding tussen broers zo verstoord raken dat de een de ander doodt ? Maar ook: kunnen we uit het verhaal leren over de mogelijkheden de relaties tussen broers goed te houden, en wat moeten we dan overwinnen? De bijzondere wijze waarop deze teksten in de joodse traditie worden uitgelegd, levert opnieuw verrassende inzichten op!

Dit weekend staat onder leiding van Ruth Hoogewoud-Verschoor (doopsgezind predikant en gespecialiseerd in joodse uitleg en literatuur) en Afke Maas- Smilde (doopsgezind predikant, docente leerhuizen, gespecialiseerd in joodse en christelijke bijbeluitleg). Beiden zijn lid van de Commissie Joden-Christenen van de Doopsgezinde Broederschap. Deze commissie brengt de tiendelige serie Weg van de Tora uit.

De Tora is in de christelijke traditie dikwijls gezien als 'de wet', waarmee de werkelijke betekenis als 'onderwijzing, lering' uit het oog werd verloren. Je zou kunnen zeggen, men raakte hierdoor 'weg' van de Tora. De bedoeling van de serie Weg van de Tora is bij te dragen aan het terugvinden van de oorspronkelijke betekenis van de Tora: een wegwijzer voor het leven.

Dit studieweekend van de Weg van de Tora staat op zichzelf. Ook belangstellenden die niet aan n of meerdere van de vorige studieweekends hebben deelgenomen zijn dus van harte welkom.

Datum: vrijdag 24 november (17.00 uur) t/m zaterdag 25 november (16.00 uur).
Locatie en opgave: Buitengoed Fredeshiem | 0521 53 51 00 | info@fredeshiem.nl
Kosten: 130,- bij overnachting op een 2-persoonskamer, 145,- bij overnachting op een 1-persoonskamer. Prijzen per persoon, inclusief overnachting, ontbijt, lunch, diner, koffie en thee.
Een exemplaar van Weg van de Tora, deel 6 is voor 7,- per stuk bij aanvang van de cursus te koop.


Naar de agenda