> nieuws

Nieuws

 
5 september 2017

Een kijkje in de ziel

Na twee weekenden leren en werken over liturgie, bijbel, stemgebruik en nog veel meer stonden zondag 3 september vijf jonge leken in Schagen op de kansel om hun preek aan elkaar en de docenten Wieteke en Iris te laten horen. Zenuwen, tijdgebrek en ander ongemak, het maakte niet uit; ze stonden er maar mooi! Een kijkje in de ziel van de nieuwste lichting jonge leken prekers.

Als toehoorders werden we gevoed over woede en liefde, hoorden we het lied: We benne op de wereld om mekaar om mekaar te hellepe niewaar en dat dan weer gekoppelt aan een tekst uit Galaten. Ook luisterden we stil naar het verlangen naar stilte en rust vanwege een verblijf in Taize. De gelijkenis van de zaaier en de ervaring van het Doopsgezind Wereldcongres en hoe je nu omgaat met grote verschillen van inzicht en mening werden aangeroerd, Abraham en Lot kwamen aan de orde en hoe om te gaan met conficten. Door de feedback na elke preek werd en nog meer verdieping aangebracht. Een mooie belevenis op een mooie zondagmiddag.

Mocht je ook interesse hebben in een cursus jonge lekenprekers en ben je tussen de 18 en 30 jaar? Mail Joke van der Heide; joke.vanderheide@ads.nl


Terug