> agenda

Agenda

 
13 oktober 2017, 16:30 uur

Retraite Aandachtig Wachten

Karmelklooster, Carmelitessenweg 1, Zenderen

Aandacht en wachten. Als deze woorden iets in je oproepen, als je wilt verkennen hoe ze in jouw leven spelen en waar ze aan raken, als je ze wilt doordenken én er in een bijzondere vorm mee wilt oefenen, dan is deze retraite iets voor jou.

Een tekst vergezelt ons gedurende het weekend. Een tekst die ons in contact brengt met mystiek - de mystiek van het wachten. Waar is je aandacht? Waar wacht je op?

Tijdens deze retraite laten we ons op zaterdag bijstaan door twee paarden. Hoe dit in z’n werk gaat, dat moet je ondervinden. Maar laten we vast vertellen dat paarden een natuurlijk vermogen hebben om onmiddellijk en feilloos door te dringen in ons innerlijk. Ze spiegelen wat zich in je ziel afspeelt. Dat komt heel dichtbij. Het is intiem. Maar paarden zijn in staat te kijken zonder oordeel. Ze helpen je in contact te komen met de e/Essentie, met waar het echt om gaat.

Het oefenen met de paarden heeft een direct verband met wat een mystieke tekst met je kan doen. De werking van de tekst en de ervaring met de paarden helpen je te ontdekken wat je met geen mogelijkheid zelf kunt bedenken.  

Begeleiding: Christine Schlette en Hadé Overdulve. Beiden zijn geestelijk begeleider, afgestudeerd aan het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen. Christine is daarnaast doopsgezind predikant en ervaren begeleidster van retraites. Hadé luistert en kijkt sinds jaren mee met paarden en mensen vanuit haar eigen praktijk en leeft vanuit karmelitaanse spiritualiteit.

Praktisch

Wanneer: In oktober, van vrijdag de 13e vanaf 16.30 uur t/m zondag de 15e circa 15.00 uur.

Waar: In het Karmelklooster in Zenderen, Twente, waar je te gast bent in de communiteit.

Aantal: Maximaal 7 personen.

Kosten: Modaal / boven modaal € 395,-. Beneden modaal / minima €225,-. Als je graag deel zou nemen maar de prijs is je te hoog: bel!

Om mee te doen hoef je geen ervaring te hebben met mystiek of met mystieke tekstlezing. Ook niet met paarden. En om misverstanden te voorkomen: we blijven op de grond, dus naast het paard.

Verdere informatie en opgave: Hadé Overdulve: info@overdulve-equi.nl | 06 52 106 595; Christine Schlette: chrschlette@gmail.com | 06 20 490 638.

Bij aanmelding per mail graag je telefoonnummer vermelden, zodat we voorafgaand aan het weekend even kort contact met je kunnen hebben.   


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl