> agenda

Agenda

 
9 september 2017, 10:30 uur

Portretten van musici

Doopsgezinde kerk 't Lam, Breestraat 2, Blokzijl

Tijdens de jaarlijkse Open Monumentendagen exposeert kunstenares Agatha Koers uit Blankenham in Blokzijl. Het wordt een muzikale tentoonstelling: terwijl er klassieke muziek klinkt kunt u kijken naar de getekende portretten van een aantal musici uit de 20e eeuw. Bovendien wordt, van 10.30-12.00 en van 12.30-13.30 uur, het fraaie kerkorgel uit 1858 bespeeld. Een unieke gebeurtenis.

Agatha Koers bezocht van 1968-1972 de Rijksakademie te Amsterdam, haar docenten waren onder meer Cor Hunt, De Savornin Lohman en Constance Wibaut. In 1970 bezocht ze de door Oskar Kokoschka opgerichte Sommerakademie te Salzburg. Twee jaar achtereen kreeg zij de door de academie uitgeloofde Uriot-prijs. Na haar academietijd ontmoette ze Jan Mensinga, die haar inwijdde in de geheimen van de lithografie.

Het maken van portretten naar de werkelijkheid is wat zij het liefste doet. Zo had zij vorig jaar een expositie in Den Haag van door haar geportretteerde dak- en thuislozen uit die stad. Later is zij overgegaan op het tekenen naar aanleiding van foto’s (op platenhoezen) en ontdekte zij de bijzondere mogelijkheden daarvan.

Zij koos voor het onderwerp 'musici', vanwege haar grote liefde voor muziek. 

Agatha Koers woont en werkt sinds 1995 in Blankenham. Naast de uitoefening van haar werk als vrij kunstenaar gaf zij les portrettekenen. In 2006 deed zij dat op het AZC in Luttelgeest. Zij exposeerde onder meer in diverse galeries te Amsterdam, het Drukkerij Museum te Meppel en deed mee aan groepstentoonstellingen in het Museum Henriėtte Polak te Zutphen.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl