Agenda

 
 
19 september 2017, 20:00 uur

Levenskunst-lezing door Orthodox aartspriester in Aardenburg

'Het Lam', Weststraat 37, Aardenburg

In de 11e eeuw ontstond er een onmin tussen de patriarchaten van Rome en Constantinopel. De kerk spleet in tweeŽn: In het westen werd het Patriarchaat van Rome de Rooms-Katholieke kerk. In het oosten werd het patriarchaat van Constantinopel de Orthodoxe kerk. De wereld telt ongeveer 250 miljoen orthodoxe christenen. De meesten wonen in Griekenland, RoemeniŽ, Bulgarije en ServiŽ, Rusland en OekraÔne. In Nederland telt de Orthodoxe kerk tienduizenden gelovigen.

Dominique Verbeke is rector van de parochiegemeenschap Heilige Apostel Andreas van Gent, waartoe orthodoxen christenen van de meest diverse afkomst behoren: Belgen, Grieken, Egyptenaren, Libanezen, SyriŽrs, Russen, ServiŽrs, Roemenen, Bulgaren, GeorgiŽrs, PolenÖ De parochie werd in 1972 gesticht.

Praktisch

De deur gaat open om 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur. Na de pauze kunt u vragen stellen. Toegang: Ä 5,-.

Lezingenreeks | Het leven nu, over levenskunst

In 2017 neemt Golfslag u mee op reis in de wereld van de levensbeschouwingen. In ĎHet leven nu, over levenskunstí gaat een gedreven en inspirerende persoon in op drie levensvragen. Op welke manier leeft u? In hoeverre wordt deze wijze van leven beÔnvloed door uw levensbeschouwing? Hoe kijkt u vanuit uw levensbeschouwing naar de andere levensbeschouwingen? De spreker beantwoordt ook uw vragen over een thema dat op dat ogenblik niet de waan van de dag beheerst. Kortom: de wereld door het oog van iemand ĎandersíÖ

Over Golfslag

Golfslag is geboren in het voorjaar van 2016 en biedt en creŽert ruimte voor gemeenschapszin, gerechtigheid, liefde en bezieling. Het project betrekt daarbij bestaande lokale en regionale organisaties. Uitgangspunt is vrijheid in doen, denken en geloven. Golfslag is er voor iedereen. Het project kreeg de naam Golfslag mee, net als de golfslag van de zee, altijd aanwezig, steeds stromend en immer in beweging.

Met steun van de Doopsgezinde Gemeente Aardenburg, de Algemeen Doopsgezinde SociŽteit en Maatschappij van Welstand.

www.golfslag.eu


Terug
Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2019 Doopsgezind.nl