Nieuws

 
 
28 augustus 2017

Vredesweek 2017 'De kracht van verbeelding', 16 t/m 24 september

Of je nu dorpsgenoten en vluchtelingen met elkaar in contact brengt, een kunstwerk dat de vrede verbeeld op de muur spuit of dialoog bevordert in Oekraďne of Irak: veel mensen grijpen de Vredesweek aan om verbinding te zoeken met de ander. Vredesorganisatie PAX vraagt aandacht voor zowel buitenlands als binnenlands vredeswerk. Daarom zijn er veel vredeswandelingen, dialoogavonden en andere activiteiten die een antwoord vormen op polarisatie. Een overzicht is te vinden op www.vredesweek.nl.

Het thema dit jaar is ‘de kracht van verbeelding’. Voor het eerst reikt vredesorganisatie PAX de PAX Duif uit als blijk van waardering aan bijzondere vredesinitiatieven. Bovendien wordt er een aanmoedingsprijs van € 1.000,- uitgereikt op 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, in het mediacafé op het Westergasterrein in Amsterdam. 

Loop mee voor vrede

Steeds meer mensen verlangen naar verbinding in de samenleving. PAX en de Raad van Kerken organiseren vredeswandelingen waarin mensen vanuit verschillende religieuze en niet-religieuze achtergronden elkaar ontmoeten in kerken, moskeeën, scholen en op pleinen.

Manifeest

Voor jongeren is er op 23 september in het Volkshotel in Amsterdam een cultureel nachtfestival dat in het teken van vrede staat. Met onder andere modeontwerper Bas Kosters en rapper en performer Akwasi.

Over PAX

PAX staat voor vrede en bestaat uit IKV en Pax Christi. PAX werkt samen met lokale partners aan vredesopbouw in vijftien conflictgebieden, voert wereldwijd campagne tegen omstreden wapens en wapenhandel en komt op voor slachtoffers van geweld en mensenrechtenschendingen. De organisatie, opgericht in 1948, werkt met 148 medewerkers en altijd samen met lokale organisaties. De eerste Vredesweek werd in 1967 georganiseerd door IKV en Pax Christi. 


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl