> nieuws

Nieuws

 
8 augustus 2017

Voorbereiding MERK in volle gang

Op 19 en 20 mei kwamen ongeveer 30 mensen uit heel Europa bij elkaar in het Sport- en Cultuurcomplex Axone, in Montbéliard (Frankrijk), de plek waar de MERK-2018 van 10 tot 13 mei gehouden zal worden, om daar alle beschikbare ruimten te bekijken en het veelkleurige, omvangrijke programma te bespreken. Er is heel hard en enthousiast gewerkt om een en ander rond te krijgen en dat alles is in een hele goede sfeer.

De Plek
De leden van het programmacomité waren diep onder de indruk van de talrijke mogelijkheden die het Cultuur- en Sportcentrum Axone biedt. De grote congreshal met een capaciteit van 1500 bezoekers, met tal van bij-ruimten waar alle mogelijke programmaonderdelen zoals workshops enz. gehouden kunnen worden.

Tevens is de Roseličre voor de MERK gereserveerd waar de expositie gehouden zal worden afkomstig uit het museum van de Russisch-Duitse Mennoniten in Detmold. Daar zijn ook de quilts te bewonderen die het MCC na de Tweede Wereldoorlog beschikbaar stelde, patchwork enz. Mensen die geďnteresseerd zijn kunnen daar op zaterdagmiddag aan een Historisch Colloquium deelnemen.

De vertegenwoordigers van jeugd- en jongeren uit Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Spanje en Nederland hebben een rijk gevarieerd programma samengesteld. Zo geven muziekgroepen ’s avonds concerten.

Programma
De MERK begint met een avondprogramma waaraan groepen uit verschillende landen meewerken en op een kunstzinnige wijze de bijna 500-jarige geschiedenis van de Dopers voor het voetlicht zal worden gebracht.

Vrijdag en zaterdag zijn er inleidingen en voordrachten die gekoppeld zijn aan het thema van de MERK. Tussendoor is er zang, muziek en ook een aantal verrassingen. Tijdens de MERK wordt een koor geformeerd uit de deelnemers; muzikanten uit verschillende landen zullen dit gelegenheidskoor begeleiden.

In de namiddag is er gelegenheid een keuze te maken uit tal van activiteiten: workshops, patchwork, exposities, infostands, sport en spelen, excursies in de regio van Montbéliard met het ontdekken van zijn historie… tijd voor ontmoeting onder het genot van koffie en thee, of in de doorlopend geopende Stilteruimte te bidden.

Op zondag de feestelijke afsluiting, waarbij ook veel Mennoniten uit de regio bij de dienst aanwezig zullen zijn.

Praktische Informatie
- Vanaf oktober 2017 kan men zich aanmelden via de Website cme2018.com.
- Een ieder die zich snel inschrijft geniet aantrekkelijke kortingen.
- Belangrijk om te weten is, dat vanwege de strenge veiligheidsnormen in Frankrijk, niemand zomaar naar binnen kan lopen tijdens de MERK (ook niet voor een halve of hele dag).
- Inschrijving is verplicht. Iedere deelnemer moet geďdentificeerd kunnen worden en een badge dragen.

Het voorbereidingscomité namens de A.D.S.
- Renze Yetsenga  (algemeen coördinator): r.yetsenga@outlook.com
- Marijne Stenvers (jeugd- en jongeren): marijne.stenvers@gmail.com
- Henk Stenvers (Coördinator Europese doopsgezinde broederschappen): h.stenvers@mennonites.eu

MERK2018


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl