Agenda

 
 
27 augustus 2017, 14:00 uur

Benefietoptreden Charlotte Glorie en Kees Posthumus

Doopsgezinde kerk, Paslaan 6, Apeldoorn

De Apeldoornse kleinkunstenaars Charlotte Glorie en Kees Posthumus geven een eenmalig benefietoptreden in de doopsgezinde kerk. De opbrengst is bestemd voor De Herberg. De artiesten dragen De Herberg een warm hart toe: “Goed, dat er zo'n plek is waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en een warm welkom vinden.” 

"'Mother says I began to sing long before I could talk.' Deze regel uit het lied 'Thank you for the music' van Abba is op mij van toepassing", zegt Charlotte, die naast een grote hartstocht voor zingen ook nog een enorme liefde voor taal heeft meegekregen en deze tot uiting brengt in liederen en sketches voor een breed publiek. Haar ouders stimuleerden haar om iets met muziek te gaan doen, de keuze om de kunstacademie te volgen maakte ze zelf. Charlotte treedt op voor kerken en verenigingen, op congressen en themabijeenkomsten. “Het leuke daarvan vind ik dat er al iets is: het kader en/of thema van zo’n bijeenkomst en het publiek dat daar op afkomt. Daar kan ik dan op inspelen en dat daagt me uit me in de meest uiteenlopende onderwerpen te verdiepen en daar een originele draai aan te geven.” 

Kees werkt als verhalenverteller, "oude verhalen, vroom & vrolijk opnieuw verteld in kroegen en kerken". Daarnaast is hij o.a. dagvoorzitter op congressen en symposia. “Als kind had ik al een poppenkast waarmee ik optrad voor andere kinderen”, zegt Kees. “Op een zeker moment heb ik de stap gezet om van de kunsten te gaan leven.” Nu treedt hij zo'n honderd keer per jaar op. Kees schrijft zijn verhalen zelf. Zij hebben bijna altijd te maken met de christelijke of de joodse traditie. Kees is van plan deze middag iets heel anders te gaan doen dan zijn gebruikelijke repertoire, namelijk Apeldoornse streekverhalen, De Herberg aan het Kanaal en Vuile Riete, en bewerkte Nederlandstalige liedjes. “Ik ben eerder bij De Herberg betrokken geweest, onder andere bij de Kerstherberg en als donderdagkok.”

Entree: € 20,-, inclusief koffie vooraf en een drankje in de pauze. Parkeren: links naast de kerk bij de Passerel. 


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl