Agenda

19 augustus 2017, 14:00 uur

Singelkerk locatie van Grachtenfestival Amsterdam

Singelkerk, Singel 452, Amsterdam

In het kader van het Grachtenfestival in Amsterdam (11-20 augustus 2017), wordt in de doopsgezinde Singelkerk de film Breaking The Silence vertoond. Dat is een aangrijpend liefdesverhaal, gesitueerd in de wereld van de klassieke muziek.

Wanneer de man op een dag spoorloos verdwijnt, begint de vrouw - gespeeld door actrice Dagmar Slagmolen - een koortsachtige zoektocht. Hij was een begenadigd en dwarse componist in tijden van dictatuur, zij een talentvol celliste in dienst van het regime. Heeft haar man haar verraden? Is hij slachtoffer van het systeem? Wat is er in de loop der jaren tussen hen veranderd? 

Via muziek en oude tape-opnamen probeert zij de gebeurtenissen te reconstrueren. Het ‘Achtste Strijkkwartet’ van Sjostakovitsj en de ‘Musica Ricercata’ van Ligeti vormen een belangrijk aandeel, en wordt gespeeld in een bewerking voor saxofoonkwartet. Ook wordt er voor deze voorstelling nieuwe muziek geschreven door Peter Vigh, altist in het Berlage Saxophone Quartet, wiens vader ruim dertig jaar in het communistische Hongarije leefde. Hij schrijft een aantal nieuwe composities voor tekst en muziek op taperecorders die als interludes tussen de bestaande klassieke muziek worden gemonteerd. 

Locatie voor deze voorstelling is de doopsgezinde Singelkerk. De voormalige schuilkerk is vanaf de straat niet als zodanig herkenbaar en wordt beschouwd als een verborgen juweel in de Amsterdamse historische binnenstad. De film is van 15 t/m 19 augustus op verschilende tijden te zien. Kijk voor meer info op www.doopsgezindamsterdam.nl/programma.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl