> nieuws

Nieuws

 
7 augustus 2017

Menno Simons Preekprijs 2017 naar Betty Pries uit Canada

De Menno Simons Preekprijs is dit jaar toegekend aan de Canadese Betty Pries, theologe en mediator. De preekprijs wordt toegekend door de Leerstoel Theologie van de Vredeskerken van de Universiteit Hamburg. In de winnende Adventspreek gaat Pries in op de wereld na de laatste presidentsverkiezingen in de VS, een wereld waarin racisme, sexisme en homofobie opnieuw de kop opsteken. Deze neiging tot angst en haat voor andere culturen en religies leidt niet alleen tot persoonlijk verdriet, maar ook tot een gevaarlijke dynamiek in de wereld als geheel.

Betty Pries (1970) groeide op in een doopsgezind gezin. Haar ouders vluchtten in 1943 uit Oekraïne, en kwamen via Paraguay terecht in Canada. In 2006 richtte Pries in Waterloo een organisatie op die zich bezighoudt met mediation en conflictbeheersing. Tevens doceert zij aan verschillende universiteiten conflictbeheersing en vredesopbouw.

Op 2 december 2017 om 10.00 uur zal Pries’ preek te horen zijn in de dienst van de doopsgezinde gemeente te Hamburg Altona. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats.

De Menno Simons Preekprijs is een initiatief van dr. H.C. Annelie Kümpers-Greve van de doopsgezinde gemeente in Hamburg, die in het voorjaar van 2017 is overleden. De prijs is gedoteerd met € 2.000,-. De jury bestaat uit doopsgezinde theologen; voorzitter is prof. dr. Fernando Enns.

Informatie: friedenskirchen@uni‐hamburg.de 


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl