Agenda

 
 
27 augustus 2017, 10:30 uur

Tentdienst na Gieterse Feestweek met Tom Waits-koor

Feesttent, Giethoorn

Aan het einde van de Gieterse feestweek, na de Gondelvaart van 26 augustus, wordt door de protestantse en doopsgezinde gemeente gezamenlijk een bijzondere dienst gehouden in de feesttent. Dit jaar kent de dienst een heel speciale focus: de ‘gospels’ van singer/songwriter en allround artiest Tom Waits. 

Tom Waits (Los Angeles, 1949) put inspiratie voor zijn songs uit geloofstaal, en dat op volstrekt eigen humoristische wijze. Zijn ‘gospels’ zijn rauw, bluesy en ondeugend in plaats van vroom en geestelijk.

Theaterkoor Blue Moon o.l.v. Harry Habets komt uit Haarlem om de dienst muzikaal te begeleiden. Dit koor is het enige in Nederland dat muziek van Tom Waits op haar repertoire heeft staan. Speciaal voor de tentdienst is een aantal gospels aan dat repertoire toegevoegd: God's away on business, Chocolate Jesus, Way down in the hole en Jesus’ blood never failed me yet.

De dienst wordt anders dan anders, met een dialogische overdenking en een aantal interviews in plaats van een preek. Het thema is ‘Dit heb je nog nooit gezien’; de boodschap is dat als je openstaat voor mensen - ook de ‘hoeren, tollenaars en Samaritanen’ - en hen met liefde bekijkt, je iets ziet dat je nog nooit gezien hebt. De steen die de bouwlieden hebben afgekeurd, is de hoeksteen geworden.

Informatie: Matthijs de Vries, M.G.deVries73@outlook.com

Foto: Theaterkoor Blue Moon, ofwel het Tom Waits-koor (bron: eigen beelden Blue Moon)


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl