Agenda

30 augustus 2017, 13:00 uur

Foreestenhuis en bijbelse tuin vaker open

Het Foreestenhuis, Grote Oost 43, Hoorn

Vanwege de grote belangstelling voor het Foreestenhuis tijdens o.a. Monumentendagen en de tuinenwandelingen heeft de Stichting tot Behoud van het Foreestenhuis besloten het gebouw en de bijbelse tuin vaker open te stellen. Tijdens de vijf zomermarkten dit jaar (nog op 30 augustus) zijn het gebouw van de Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente en de bijbelse tuin erachter open van 13.00 tot 17.00 uur. 

Het monumentale stadspaleis het Foreestenhuis is sinds 1724 één van de beeldbepalende gebouwen aan het Grote Oost in Hoorn. Vormgegeven door Nanning van Foreest, uitgaande van drie panden met al een forse geschiedenis, heeft het de afgelopen drie eeuwen gediend als woonhuis en als kerk. De geschiedenis en de bijzondere bouw worden toegelicht in een presentatie op een tv-scherm. Ook zijn er vrijwilligers aanwezig voor de nodige toelichting.

Achter het gebouw bevindt zich al bijna twintig jaar een bijbelse tuin, waarin bloemen, struiken en bomen staan die allemaal met de bijbel te maken hebben. Voor belangstellenden zijn er folders met een overzicht van de aanwezige planten, bomen en struiken, en de reden waarom ze voor de tuin zijn gekozen.

Via de nieuwe ingang aan het Grote Oost 43 kunt u het gebouw bezichtigen en doorlopen naar de tuin. De tuin is ook rechtstreeks te bereiken via de tuinpoort in de Schoolsteeg. Iedereen is hartelijk welkom, de toegang is vrij.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl