Agenda

16 september 2017, 13:30 uur

Tsjerkepaad in de DG Drachten-Ureterp

Doopsgezinde kerk, Zuiderbuurt 26, Drachten

Ook de doopsgezinde gemeente van Drachten-Ureterp doet weer meer met Tsjerkepaad. De kerk in Drachten is t/m 16 september open op zaterdagmiddag van 13.30-17.00 uur. Er zijn tal van activiteiten:

Expositie van schilderijen van Wietske Jelierse-van der Heide. Schilderes Wietske Jelierse–van der Heide is geboren op 3 september 1939 te Drachten en heeft daar tot 1981 gewoond. Daarna is ze verhuisd naar Raalte. Nu woont ze weer enige jaren in Drachten. Ze is autodidact en heeft diverse tentoonstellingen gehad in Raalte en omgeving. Behalve schilderen heeft Wietske ook gedichten geschreven. Van haar schilderijen en gedichten is het boek Sinneskyn en wetterdrippen uitgegeven.

In Raalte ontmoette Wietske een vluchtelingengezin. Dat maakte veel indruk op haar, waarna ze zich verdiepte in de vluchtelingenproblematiek en schilderijen maakte over de menselijke ellende die daarachter schuilgaat. Het was haar wens om eens te exposeren in de doopsgezinde kerk te Drachten, waar ze in 1944 voor het eerst naar school ging. De tentoonstelling in de doopsgezinde kerk omvat een deel van haar schilderijen met het thema Vluchtelingen.

Orgelconcerten, verzorgd door de vaste cantor-organist Rein Albert Ferwerda. Rein Albert Ferwerda is aanwezig op 5, 19 en 26 augustus en op 2 en 9 september. Hij bespeelt het orgel op verzoek van bezoekers tussen 13.30 en 16.00 uur. 

Boekenmarkt op alle zaterdagen behalve 12 augustus. Bij mooi weer wordt een boekenverkoop gehouden op het plein voor de doopsgezinde kerk, van 10.30 tot 17.00 uur. De kerk beschikt over een mooie en interessante boekenvoorraad. De grote diversiteit daarvan maakt de boekenmarkt aantrekkelijk voor een breed publiek. Veel boeken zijn nieuw en ‘als nieuw’, en kunnen cadeau gedaan worden door de kopers. De opbrengst is voor scholingsprojecten in derde wereldlanden.

Tot slot is er op zaterdag 16 september in de kerk een vredesmarkt, waarbij de schilderijen van Wietske Jelierse nog te bezichtigen zijn.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl