> agenda

Agenda

 
25 juni 2017, 14:00 uur

Intrede ds. Karel van Wijngaarden in Ouddorp

Dorpstienden 3, Ouddorp

Karel van Wijngaarden wordt de nieuwe predikant van de doopsgezinde gemeente in Ouddorp. Voor Van Wijngaarden gaat hiermee een langgekoesterde wens om predikant te worden in vervulling, na 27 jaar werkzaam te zijn geweest in onderwijs en bedrijfsleven. Komende zomer verhuist de momenteel nog in Zwijndrecht woonachtige Van Wijngaarden, samen met zijn vrouw en kinderen, naar Ouddorp.

Van Wijngaarden begon zijn werkzame carrière in de installatietechniek en vervulde verschillende functies als technisch werkvoorbereider, commercieel medewerker, uitvoerend voorman, bedrijfsleider en zelfstandig ondernemer. Na bijzondere gebeurtenissen in zijn leven kwamen Karel en zijn vrouw Ingeborg tot levend geloof in de Here Jezus Christus en lieten zij zich door onderdompeling dopen. Niet veel later begon Karel fulltime als docent in het Voortgezet onderwijs. Tegelijkertijd schreef Karel zich in voor een studie theologie (BA). Na dit behaald te hebben studeerde hij verder aan o.a. de Theologische Universiteit Apeldoorn en Theologische Universiteit Kampen (Broederstraat) en behaalde hij zijn eerstegraads onderwijsbevoegdheid aan de Gereformeerde Hogeschool (Med).

Voor mensen die zijn theologische kleur willen weten zullen het moeten zoeken in een evangelicale, doperse theologie geïnspireerd vanuit Joods Messiaanse bronnen met blijvende oog voor apologetiek en een missiologische visie voor vandaag. Jarenlang (bijna 20 jaar) heeft Van Wijngaarden het godsdienstonderwijs mogen dienen op verschillende scholen in het voortgezet onderwijs van VMBO tot VWO en is hij actief betrokken geweest bij de lerarenopleiding theologie van de Christelijke Hogeschool in Ede (CHE). Veel ervaring heeft hij opgedaan op één van de grootste multiculturele scholen van Nederland in het meest achtergestelde gebied van Nederland (Rotterdam-Zuid). Dagelijks mocht hij werken met jonge mensen en hun vertellen over de Here Jezus Christus. Met een dankbaar hart en grote voldoening mag hij terugkijken op het vele werk dat hij heeft mogen doen voor achtergestelde jonge mensen in Nederland.

Terugkijkend op wat hij heeft mogen doen, ziet hij met verwachting uit naar de toekomst. Een weg die hij met de Heer mag gaan. Samen met zijn vrouw heeft hij geleerd en ervaren dat een weg met God veelbelovend is. Hij belooft niemand een kalme vaart maar wel een behouden thuiskomst. En daar houdt Karel zich in geloof graag aan vast.

Bron: doopsgezinde gemeente Ouddorp


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl