> nieuws

Nieuws

 
19 juni 2017

Diet Koster geridderd

Op zaterdag 17 juni is Diet Koster benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De plechtigheid vond plaats tijdens de jaarvergadering van de vereniging Bethanien–Aizaria in het Zwitserse Bern.

Deze vereniging steunt al vele jaren het tehuizencomplex Four Homes of Mercy in Palestina. Deze jaarbijeenkomst was speciaal omdat gevierd werd dat de Zwitserse Marylène Schultz 50 jaar geleden neerstreek in wat toen nog Jordanië was, om weeskinderen en armen op te vangen en te helpen. Datzelfde geldt voor Diet Koster, die daar ruim 40 jaar geleden aankwam. Het programma was daarom in twee delen gesplitst. Eerst het gebruikelijke, huishoudelijke programma met jaarcijfers, doelen en resultaten. Bijna CHF 60.000 (ongeveer € 57.000) bleek in 2016 naar het tehuizencomplex te zijn gegaan. In onze doopsgezinde gemeenten wordt vaak gezegd en geschreven: 'collecte voor Diet (Koster)', maar het is goed om te beseffen dat dat geld besteed wordt aan hulp voor armen en opvang en opleiding van weeskinderen in Palestina.

Het tweede deel van de middag werd geheel gewijd aan het eren van beide dames. Ere wie ere toekomt: eerst Marylène met haar 50 jaren inspanning en nog steeds met dagelijkse inzet. Beide dames zullen er blijven wonen en zich, als Europese ‘moeder Theresa’s’, niets aantrekken van pensioen of klimmende aow-leeftijden. Een ridder blijft immers altijd in het zadel… Dat Diet daadwerkelijk een ridder is bleek toen drs. Kees Smit Sibinga namens de Nederlandse ambassade binnentrad en in een gloedvol betoog Diet’s grote inzet beschreef. Hij toverde vervolgens het bewijsstuk tevoorschijn waaruit bleek dat onze koning Diet heeft benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, en speldde dat de verraste Diet op. Dat gebeurde in aanwezigheid van familie, vrienden en vertegenwoordigers van Doopsgezind WereldWerk, die speciaal hiervoor naar Bern waren afgereisd.

Theo te WinkelTerug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl