Agenda

 
 
24 juni 2017, 13:30 uur

Zomertentoonstelling Vaar naar Diep Water

Doopsgezinde kerk, Wirdumerdijk 18, Leeuwarden

In het kader van Tsjerkepaad is in Leeuwarden de fototentoonstelling Vaar naar Diep Water te bezichtigen van 24 juni t/m 9 september. De foto's zijn van Hille Vlasman. Een 17-tal foto’s, begeleid door teksten van zijn hand vormen een meditatieve tocht over land, water en strand. 

Als je niet oppervlakkig wilt leven, kun je diepgang in je leven niet vermijden. Zelfkennis is essentieel. De uitdaging ligt hierbij in het onder ogen zien wat je het meest vreest. Confrontatie om tot verandering te komen. Want opgesloten zitten in je angst is het tegendeel van Gods belofte: bevrijding.

De tentoonstelling imponeert door de grootte van de beelden en de indringendheid van de bijgaande teksten. De tentoonstelling is geopend op zaterdagen van 13.30 – 17.00 uur. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. 

Inleiding van Hille Vlasman:

'Er is een verhaal dat je omgeeft als een zachte zeebries.

Dat danst op de melodie van de hoop.

Een majestueuze wolkenpartij imponeert me. Een roestig anker op een voordek stemt me tot nadenken. Een oude grafzerk maakt me stil. Koeien in de wei, in de stromende regen, versterken mijn vertrouwen. En de zee, ja, de zee weet mij altijd weer naar zich toe te trekken.

In woord en beeld deel ik graag met u als bezoeker, dat ons leven in alles raakt aan een oerverhaal. In oude bijbelvertalingen zo treffend verwoord met: En het geschiedde…

Het verhaal van God en mensen. Het gebeurt nog iedere dag.

Het verhaal waarin wij leven doet me telkens weer verbindingen leggen met die duizenden jaren oude teksten die vanuit de bijbel tot ons komen. En het is blijvend een waar genoegen om met die rijke schat van wijsheid in denken en verwoorden te spelen.

De tentoonstelling ‘Vaar naar Diep Water’ is, naar ik hoop, voor u en jou een uitnodiging om met de beelden en woorden die in mij opkomen op eigen wijze zelf verder te spelen. Nu eens lichtvoetig en dan weer ernstig. Een speels gebeuren dat diepgang creëert en meer zicht geeft op datgene wat geschiedt.'

 


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl