Agenda

 
 
21 juni 2017, 14:30 uur

Boekpresentatie 25 Eeuwen Theologie

Museum Catharijneconvent, Auditorium, Lange Nieuwstraat 38, Utrecht

Met 25 Eeuwen Theologie verschijnt in Nederland voor het eerst een overzicht van de theologie, een eeuwenoude wetenschapstak die bemiddelt tussen godsdienst en cultuur. De rijkdom aan oorspronkelijke teksten maakt dit boek tot zowel een unieke bloemlezing als een overzichtelijke geschiedenis†van de theologische erfenis van de westerse wereld.

Godsdienst en spiritualiteit zijn al enige tijd helemaal terug op de maatschappelijke en politieke agenda.†Daarbij vragen steeds meer mensen naar de religieuze bronnen van onze geseculariseerde cultuur. 25 Eeuwen Theologie wil in deze behoefte voorzien en biedt een fraaie galerij van de belangrijkste theologen en denkers over religie uit de westerse geschiedenis. Met de ideeŽn die ze formuleerden en de discussies die ze in gang zetten, hebben zij de veelzijdige geschiedenis van jodendom, christendom en islam kritisch begeleid. Van de vroegste auteurs van de heilige boeken in deze religies voert dit boek, via het denken over God en mens in de oudheid en de middeleeuwen, naar de spannende rol die spirituele tradities blijven spelen in de moderne en hedendaagse tijd.

De boekpresentatie vindt plaats in het auditorium van Museum Catharijneconvent. Programma:

14.30 uur: Welkom en inleiding door prof. dr. Laurens ten Kate en prof. dr. Marcel Poorthuis.

15.00 uur: Overhandiging van het eerste exemplaar aan dr. Janneke Stegeman, Theoloog van het Jaar, en aan prof. dr. Renť ten Bos, Denker des Vaderlands.

Aansluitend borrel.†Het boek is na de presentatie te koop. De toegang is gratis, aanmelding via www.tiu.nu/25Eeuwen wordt op prijs gesteld.

-----

25 Eeuwen Theologie, red.Laurens ten Kate & Marcel Poorthuis. Met medewerking van Welmoet Boender, Mirjam Elbers, Abdelilah Ljamai, Michiel Op de Coul en Rinse Reeling Brouwer.Uitgeverij Boom, Amsterdam.†


Naar de agenda

Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2019 Doopsgezind.nl