> agenda

Agenda

 
28 juli 2017, 13:30 uur

Openstelling bijbelse tuin Foreestenhuis 2017

DoRe kerk, Grote Oost 43 (ingang Schoolsteeg), Hoorn

Al bijna twintig jaar bevindt zich in Hoorn een bijbelse tuin, waarin bloemen, struiken en bomen staan die allemaal met de bijbel te maken hebben. De tuin is te vinden achter het Foreestenhuis, het kerkgebouw van de Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn. Een grote groep vrijwilligers zorgt voor het onderhoud van de tuin.

Van mei tot en met augustus kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen in de tuin op de laatste vrijdag van de maand, dit jaar dus nog 28 juli en 25 augustus, van 13.30 tot 16.30 uur. De tuin is ook open op Monumentendag, 9 september, van 11.00 tot 16.30 uur. De ingang van de tuin is in de Schoolsteeg (om de hoek bij het Foreestenhuis). Op genoemde tijdstippen staat de poort open voor alle belangstellenden en zijn er vrijwilligers aanwezig die desgevraagd graag uitleg geven.

In de tuin staan bloemen, struiken en bomen die in de bijbel staan vermeld of daar door hun naam naar verwijzen (bijv. Judasboom, Salomonszegel). Er staan ook planten en struiken die in de christelijke traditie een symbolische betekenis hebben. Ook de betekenis van kleuren speelt een (symbolische) rol. Voor belangstellenden zijn er folders met een overzicht van de aanwezige planten, bomen en struiken en de reden waarom ze voor de tuin zijn gekozen.

Iedereen is hartelijk welkom.


Terug