Agenda

 
 
23 juni 2017, 17:00 uur

Oorsprongweekend op Dopersduin: over waarheid

Dopersduin, Oorsprongweg 3, Schoorl

Terug naar de oorsprong. Voor velen is Dopersduin de plek waar ze werkelijk thuis zijn, ver van huis. Dopersduin is meer dan alleen een vakantiehuis. In en om dat huis vormt zich steeds een gemeenschap, tijdelijk en vloeibaar en ongrijpbaar, maar onmiskenbaar. Mensen die elkaar vasthouden, die zich verbonden weten. Ontspannen. Ja, maar ook zoveel meer dan dat. Zoveel dieper. Dat bracht ons tot de oorsprongweekenden. Weekenden waarin het hele huis openstaat voor mensen die met elkaar die verdieping zoeken, die zich samen willen bezinnen op het leven, de liefde, de dood. Weekenden waarin het huis, en de gasten die er dan verblijven terugkeren naar de oorsprong, van zichzelf, van het huis, van de gemeenschap daarin en daar omheen. Weekenden omtrent grote woorden als geloof, barmhartigheid en genade. Dit Oorsprongweekend gaat het over de waarheid.

Van vrijdagavond tot zondag zullen we elkaar de waarheid zeggen en zullen we er een loopje mee nemen. Maar er is ook kans om jouw eigen waarheid te hebben en te delen. Het is tenslotte die waarheid die jouw leven vormt. Er wordt dus wat van je gevraagd. Verdieping is hard werken. Bezinning komt niet altijd aangewaaid, kan veel vragen: onder ogen zien, loslaten, ontdekken. Vieringen, lezingen, (creatieve) verwerking, stilte, veel ontmoeting. Het is ernstig en vrolijk, speels en verstillend. Het is bedoeld voor iedereen die dat avontuur aan wil gaan, met anderen. Want, zo geloven wij, het samen stellen van vragen, het uitwisselen van ideeën, geloof, twijfel, ontroering, ongeloof, zoeken… dat vormt gemeenschap. Dat schept een band die dieper gaat dan een gewone vakantieherinnering. Dat beweegt wat. En Dopersduin is voor ons een goede plaats voor die beweging.

Beweging komt door diversiteit. Het huis mag dan doopsgezind zijn, hier is altijd al iedereen welkom. En dat geldt ook voor deze weekenden. Juist ook voor deze weekenden. Als je je deel voelt van de gemeenschap rondom Dopersduin en je wilt je verdiepen, dan ben je van harte welkom! Als je dol bent op verdieping en je wilt meezoeken naar wat die gemeenschap op Dopersduin nu eigenlijk is, ben je nét zo welkom.

Wanneer: 23 juni 17.30 uur t/m 25 juni 14.00 uur.
Prijzen: € 65,-, € 100,- of € 120,- afhankelijk van slaaphuis.
Informatie en opgave: info@dopersduin.nl | 072 509 1274


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl